Zamiar kupna nimfy.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Iwona346
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Iwona346 » ndz mar 30, 2008 00:43

Ulica Balicka 56 - każdy wtorek od 16.00 - środkowa aleja - połowa tej alei to miejsce pana Henryka Biskupa...

Pozdrawiam życząc udanych zakupówh
Iwona

Awatar użytkownika
dario
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Różowopierśna, Aleksandretta Wielka
Kontakt:

Post autor: dario » śr kwie 02, 2008 17:51

Zobacz jeszcze na allegro, czasem można dostac klatki w bardzo atrakcyjnych cenach, bo sklepy zoo muszą przeżyć, więc dlatego mają narzucone takie wysokie marże...

[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 17:55 ]
Jeśli jeszcze nie kupiłes nimfy, to pomyśl o samiczce. Są bardziej towarzyskie. Moja jak już się zadomowiła na dobre to całymi dniami przesiadywała z nami, lub z tatą, którego traktowała jak boga hehe. Co do żywienia, musisz uczyć ją od samego początku jeść to co jeść powinna, bo z wiekiem ptak będzie bardziej wybrendy.
I napewno musisz poświęcic mu mnóstwo czasu, za co ptaszyna sowicie ci się odwdzięczy :)
Pozdrawiam :-)

Benek
Ptaki które hoduję: Narazie nic

Post autor: Benek » śr kwie 02, 2008 19:13

dario, wiadomo w sklepie nie bede kupowal co ceny sa kosmiczne :) klatke jak i ptaka zakupie na gieldzie ;) Za rady co do zywienia dzieki napewno jeszcze poglebie swoja wiedze w tym temacie :) A co do czasu to wiem i zdaje sobie z tego sprawe ale jak bym nie mogl poswiecac duzo czasu dla ptaka itp ;) poprostu bym go nie myslal nawet o kupnie :)

ArCezar
Ptaki które hoduję: nimfa

Post autor: ArCezar » ndz kwie 20, 2008 11:52

moj kolega chce mi dac nimfe bo ma uczulenie. Ale on ma siostre (papuga sie z nią związala :roll: ). Dlatego nie czy nimfa bedzie za nią tęsknić :?: czy sie oswoi :?:
Pozdrawiam ArCezar

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » ndz kwie 20, 2008 12:17

ArCezar, ale o ile sobie przypominam to samo pisałeś ostatnio o nierozłaczce? To w końcu co z tą papugą?
Oczywiście że papuga może tęsknić, ale jeśli sie postarasz to cię zaakceptuje. Masz napisane w profilu, że masz nimfę - czy już jakąś masz czy to ta, o której piszesz?

ArCezar

Post autor: ArCezar » ndz kwie 20, 2008 12:37

1 juz mam ale nikt mi nigdy zadnej nie dawal dlatego nie wiem jak to jest :-|. a co do tego poprzedniego postu to ktos zrobil nowy temat i przeniosl go do nierozlonczek.Post juz usunolem :roll:
Pozdrawiam ArCezar

Awatar użytkownika
haaszek
Kontakt:

Post autor: haaszek » ndz kwie 20, 2008 12:42

W jakim wieku jest ta papuga? A twoja? Jakiej płci? Jak dużą masz klatkę?

ArCezar

Post autor: ArCezar » ndz kwie 20, 2008 12:46

ma 4 lata. to jest samiec. dostane osobną klatke nie znam wymiarow ale jest dosc duza. Moja ma 2 lata
Pozdrawiam ArCezar

Awatar użytkownika
haaszek
Kontakt:

Post autor: haaszek » ndz kwie 20, 2008 13:12

Ptaki powinny się poznawać podczas wspólnych lotów, kiedy je będziesz wypuszczać. Na pewno nie powinno sie ich pakowac do jednej wspólnej klatki! Za jakiś czas, kiedy zobaczysz że nie ma między nimi agresji możesz zostawić im jedną klatkę.

Co to znaczy "dość duża"? Wymiary.

http://www.aleksandretta.pl/forum/viewt ... c&start=45 poszukaj w tym wątku post Fridy - opisuje jak łaczyła swoje nimfy.

ArCezar

Post autor: ArCezar » ndz kwie 20, 2008 16:09

dzieki za pomoc haaszek, będe pamiętal co mi radzisz ;-)

ps. wymiary jeszcze podam ale raczej nie będe ich lonczyl bo tamta nimfa to samiczka a nie chce mlodych

haaszek, mam jeszcze jedno pytanie. Moj (inny) kolega tez ma 2 papugi faliste i chce kupic nimfe i chce jol polonczyc z falistymi widzialem ze juz pisales o tym post - nie polecales tego. Ale czym to grozi :?: :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 19:04 przez ArCezar, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam ArCezar

Awatar użytkownika
haaszek
Kontakt:

Post autor: haaszek » ndz kwie 20, 2008 16:46

Grozi to tym, że faliste bedą dreczyć nimfy - te ptaki maja zupełnie inne temperamenty. O ile jeszcze w dużej wolierze można próbowac to robić (ale nie zakladać budek lęgowych) to w żadnym wypadku w klatce. Poza tym jak zawsze piszę - nimfa choć też ptak, ale mówi innym "językiem", jej jest potrzebne towarzystwo ptaka własnego gatunku.

Tomasz
Ptaki które hoduję: Nimfy szare, perłowe, zółte
Kontakt:

Post autor: Tomasz » ndz kwie 20, 2008 22:18

jak nie chcesz mieć młodych to nie wstawiaj im budki legowe a jak Ci złożą jajka to zabierz im:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”