Zamiar kupna nimfy.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- dario
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Różowopierśna, Aleksandretta Wielka
- Kontakt:
Zobacz jeszcze na allegro, czasem można dostac klatki w bardzo atrakcyjnych cenach, bo sklepy zoo muszą przeżyć, więc dlatego mają narzucone takie wysokie marże...
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 17:55 ]
Jeśli jeszcze nie kupiłes nimfy, to pomyśl o samiczce. Są bardziej towarzyskie. Moja jak już się zadomowiła na dobre to całymi dniami przesiadywała z nami, lub z tatą, którego traktowała jak boga hehe. Co do żywienia, musisz uczyć ją od samego początku jeść to co jeść powinna, bo z wiekiem ptak będzie bardziej wybrendy.
I napewno musisz poświęcic mu mnóstwo czasu, za co ptaszyna sowicie ci się odwdzięczy :)
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 17:55 ]
Jeśli jeszcze nie kupiłes nimfy, to pomyśl o samiczce. Są bardziej towarzyskie. Moja jak już się zadomowiła na dobre to całymi dniami przesiadywała z nami, lub z tatą, którego traktowała jak boga hehe. Co do żywienia, musisz uczyć ją od samego początku jeść to co jeść powinna, bo z wiekiem ptak będzie bardziej wybrendy.
I napewno musisz poświęcic mu mnóstwo czasu, za co ptaszyna sowicie ci się odwdzięczy :)
Pozdrawiam 

-
- Ptaki które hoduję: Narazie nic
dario, wiadomo w sklepie nie bede kupowal co ceny sa kosmiczne :) klatke jak i ptaka zakupie na gieldzie ;) Za rady co do zywienia dzieki napewno jeszcze poglebie swoja wiedze w tym temacie :) A co do czasu to wiem i zdaje sobie z tego sprawe ale jak bym nie mogl poswiecac duzo czasu dla ptaka itp ;) poprostu bym go nie myslal nawet o kupnie :)
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
ArCezar, ale o ile sobie przypominam to samo pisałeś ostatnio o nierozłaczce? To w końcu co z tą papugą?
Oczywiście że papuga może tęsknić, ale jeśli sie postarasz to cię zaakceptuje. Masz napisane w profilu, że masz nimfę - czy już jakąś masz czy to ta, o której piszesz?
Oczywiście że papuga może tęsknić, ale jeśli sie postarasz to cię zaakceptuje. Masz napisane w profilu, że masz nimfę - czy już jakąś masz czy to ta, o której piszesz?
- haaszek
- Kontakt:
Ptaki powinny się poznawać podczas wspólnych lotów, kiedy je będziesz wypuszczać. Na pewno nie powinno sie ich pakowac do jednej wspólnej klatki! Za jakiś czas, kiedy zobaczysz że nie ma między nimi agresji możesz zostawić im jedną klatkę.
Co to znaczy "dość duża"? Wymiary.
http://www.aleksandretta.pl/forum/viewt ... c&start=45 poszukaj w tym wątku post Fridy - opisuje jak łaczyła swoje nimfy.
Co to znaczy "dość duża"? Wymiary.
http://www.aleksandretta.pl/forum/viewt ... c&start=45 poszukaj w tym wątku post Fridy - opisuje jak łaczyła swoje nimfy.
-
- Ptaki które hoduję: nimfa
dzieki za pomoc haaszek, będe pamiętal co mi radzisz
ps. wymiary jeszcze podam ale raczej nie będe ich lonczyl bo tamta nimfa to samiczka a nie chce mlodych
haaszek, mam jeszcze jedno pytanie. Moj (inny) kolega tez ma 2 papugi faliste i chce kupic nimfe i chce jol polonczyc z falistymi widzialem ze juz pisales o tym post - nie polecales tego. Ale czym to grozi

ps. wymiary jeszcze podam ale raczej nie będe ich lonczyl bo tamta nimfa to samiczka a nie chce mlodych
haaszek, mam jeszcze jedno pytanie. Moj (inny) kolega tez ma 2 papugi faliste i chce kupic nimfe i chce jol polonczyc z falistymi widzialem ze juz pisales o tym post - nie polecales tego. Ale czym to grozi

Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 19:04 przez ArCezar, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam ArCezar
- haaszek
- Kontakt:
Grozi to tym, że faliste bedą dreczyć nimfy - te ptaki maja zupełnie inne temperamenty. O ile jeszcze w dużej wolierze można próbowac to robić (ale nie zakladać budek lęgowych) to w żadnym wypadku w klatce. Poza tym jak zawsze piszę - nimfa choć też ptak, ale mówi innym "językiem", jej jest potrzebne towarzystwo ptaka własnego gatunku.