HODOWLA ROZMNAZANIE MNICH !!

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

maciejqa
Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
Kontakt:

HODOWLA ROZMNAZANIE MNICH !!

Post autor: maciejqa » sob sty 23, 2010 17:05

Czesc slucajcie chce kupic parke mnich. I tu mam pytanie mam klatke o wymiarach kolo 2m dlugosci 1m wysokosci i z 60cm szerkosci czy rozmnoze a takiej to mnichy? I jak ta klatke zrobic tak aby one mialy gdzie zbudowac to gniazdo ? Hodwcy tych papug prosze o pomoc to ladne, mile i niedrogie papugi dlaego przyciagaja moja uwage

essex1
Ptaki które hoduję: mnicha

Post autor: essex1 » ndz sty 24, 2010 22:03

Kiedys hodowalem te papugi w podobnej klatce,ale to bylo ponad 20lat temu-inne standardy.Teraz ja osobiscie bym sie nie zdecydowal,to ptaki co potrzebuja troche lotu.U mnie byly bardzo nerwowe w okresie legowym,byc moze ze wzgledu na taka klatke wlasnie.Chyba ze bedziesz wypuszczal czesto w pomieszczeniu.Co do gniazda to poczytaj moje posty o mnichach,jakie mialem przeboje z nimi.To papugi bardzo wyjatkowe.
Pozdrawiam. Artur

maciejqa
Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
Kontakt:

Post autor: maciejqa » pn sty 25, 2010 16:06

Czytałem Twoje posty no ale troszke sie oboje o drewno ta klatka bedzie z szafy i na przód siatka. A co do puszczania to nie ma problemu one akurat byly w piwnicy bo na dworze niemam wolnej woliery. Piwnica jest ok tylko ze jest problem bo przez moja piwnice idzie kilka rur grzewczych owinietych wata szklaną i boje sie zeby sie tego nie czepily . Dlatego opcja z tym zeby caly cas fruwaly odpada. A ja mam tez pytanie czy to prawda ze one tak bardzo krzycza??? Bo moj kolega ma w domu parke i wogule ich nie slychac.
Bo Moja Jedyna Miłość To Jest Motor ! Śląsk&Motor Zawsze Ponad Prawem !

essex1
Ptaki które hoduję: mnicha

Post autor: essex1 » pn sty 25, 2010 19:50

maciejqa, ja mialem dzikusy agresywne w klatce,ale oswojona tez szybko wpadala w nerwy i dzioba darla.Teraz ptaki wszystkie pochodza od hodowcow,to przyzwyczajone sa do ludzi w wiekszym stopniu. :-D
Pozdrawiam. Artur

Minpin
Ptaki które hoduję: Mnicha Nizinna , Rozella Czerwona,

Post autor: Minpin » czw sty 20, 2011 18:23

nasze maja sie całkiem ok z innymi, i nieraz sa tak cicho, że zastanawiam się czy są jeszcze...
Załączniki
bb2f19d5239b99d6ffff824aac14422f.jpg
bb2f19d5239b99d6ffff824aac14422f.jpg (26.54 KiB) Przejrzano 14896 razy

karolb8
Ptaki które hoduję: brak

Post autor: karolb8 » sob lut 12, 2011 14:23

jak mam sztuke recznie karmiona .Oduczyla sie krakac ale jak zacznie piszczec to uszy bola potrafi tak przez pol dnia szczegolnie rano takze do cichych to one nie naleza sa bardzo glosne przynajmniej ta moja

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla Mniszek”