Problem z oddychaniem

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Nadia 123
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Problem z oddychaniem

Post autor: Nadia 123 » sob lis 09, 2019 21:47

Mieliśmy dwie papugi faliste. 3 dni temu jedną zagryzł kot. Zauważyliśmy że druga papuga ma problem z oddychaniem. Oddycha szybko z otwartym dziobem, ma nastroszone pióra i rzadko wydaje dźwięki. Myśleliśmy że to może dlatego że tęskni za tamtą i wczoraj kupiliśmy nowa papugę. Niestety oddech bez zmian. Dzisiaj skontaktowałam się z panią weterynarz. Niestety jest na wyjeździe wróci dopiero w PN, dzisiaj jest sobota. Zadzwoniłam do czterech innych weterynarzy w okolicy i dostałam informację od każdego że nie leczą ptaków. Może tutaj ktoś doświadczony wie co to może być? Czy przyczyną może być tęsknota za tamtą papugą? Były od wyklucia razem przez dwa lata. Czy to coś poważnego? Może wie ktoś co mogę jej podać aby jej pomóc jeśli to inna przyczyna? Na przeciągu nie była. Karma bez zmian i warunki też. Chociaz 3 dni temu miała kolby zakupione.tak to wszystko bez zmian.

Nadia 123

Post autor: Nadia 123 » sob lis 09, 2019 22:29

Link z filmikiem jak oddycha
https://youtu.be/RJbxdWkg-p8

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » ndz lis 10, 2019 14:08

Była świadkiem morderstwa dokonanego przez kota? Kot dalej w domu? Może to strach na widok kota?

Nadia 123

Post autor: Nadia 123 » ndz lis 10, 2019 14:30

Tak była niestety świadkiem. Kota od tego czasu nie ma w domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”