brzydko wyglądający dziób
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Papugi faliste
Papuga falista dziwny dziób
Witam od paru dni mam dwie papugi faliste samca i samiczkę.Samiczka ma taki dziwny dziób jakby zdarty.Nie wiem czy to jakaś choroba czy po prostu taki ma.Ogólnie papuga jest bardzo wesoła lata po klatce i buja się na drabince
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Oto link do zdjęcia: http://ifotos.pl/zobacz/431jpg_nnqppxp.jpg/
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Oto link do zdjęcia: http://ifotos.pl/zobacz/431jpg_nnqppxp.jpg/
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
To jest bardzo zaawansowane stadium świerzbu , widać już nawet że są zaatakowane łapki. Musisz jak najszybciej iść z papużką do weta , dwa trzy zabiegi zakraplania iwomertyną powinny pomóc.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
A czytałem o takim oleju parafinowym czy to by coś pomogło mojej papudze ?
A ile kosztuje taki zabieg ?
Połączyłam oba posty
A ile kosztuje taki zabieg ?
Połączyłam oba posty
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
To nie jest duży wydatek , lekarz zakropli papudze kilka kropel na kark , więc koszta znikome. Tu już olejek parafinowy nie pomoże.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
Dziękuje dzisiaj już jadę do wterynarza do specjalistycznej kliniki myśle że mi tam pomogą
-
- Ptaki które hoduję: papuga falista
Witam jestem nowy na forum wiec witam wszystkich;;-]
Zarejestrowałem si na forum ponieważ mam problem z moją papugą falistą.
Mam ją od kwietnia było wszystko dobrze,do czasu aż wyjechałem na miesiąc pod opieką.
Papuga ma uszkodzony dziób to znaczy tak jak by on się składał z dwóch warstw tej żółtej i jaśniejszej pod spodem,ta pierwsza od początku dziobu jej niema prawie do połowy dzioby wygląda jak by była obdrapana,co się z nią dzieje? Nie chce żeby coś się tej papużce stało.
Zarejestrowałem si na forum ponieważ mam problem z moją papugą falistą.
Mam ją od kwietnia było wszystko dobrze,do czasu aż wyjechałem na miesiąc pod opieką.
Papuga ma uszkodzony dziób to znaczy tak jak by on się składał z dwóch warstw tej żółtej i jaśniejszej pod spodem,ta pierwsza od początku dziobu jej niema prawie do połowy dzioby wygląda jak by była obdrapana,co się z nią dzieje? Nie chce żeby coś się tej papużce stało.
-
- Ptaki które hoduję: papuga falista
W miarę widać ten dzióbek... w ogóle zachowuje się inaczej niż dawniej,przesiaduje a lustrze w łazience mimo ze nigdy tego nie robił,paskudzi na nim a w dodatku zjada to,,,jest taki nie spokojny,w tamtym domu gdzie był pod opieka są dzieci myślę ze musiały go straszyć...nigdy tak nie robił.
Dzień dobry. Adoptowałam 8 miesięczną nimfe, ma dziwny dziób (jak na zdjeciach) i łysinę (doczytałam, ze przez wady genetyczne). Prosze o informacje i pomoc. Z góry Dziękuję.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
To najprawdopodobniej świerzb, najlepiej udaj się z nią do weta.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Ok, tak zrobię. Bardzo Dziękuję za informację. Pozdrawiam serdecznie.