Kilka dni temu moja para rudosterek postanowiła rozprostować skrzydła :
Rudosterki na gigancie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
K9BU
- Ptaki które hoduję: Psy użytkowe, konura czarnogłowa, rudosterki, drobna egzotyka
- Kontakt:
Rudosterki na gigancie
Fotki należy oglądać od dołu do góry, tak jest kolejność historii, ustawiło odwrotnie do kolejności wklejania
- Załączniki
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
-
gromog
- Ptaki które hoduję: Rudosterki zielonolice
- Kontakt:
...i mieliśmy dramat, wczoraj wieczorem dostałem tel, że moja papuga "na wczasach" na wsi uciekła. Zapakowałem więc swoją do samochodu i popędziliśmy na poszukiwania. Niestety zapadł zmierzch i poszukiwania nie dały rezultatów, jednak pocieszające było to, że daleko nie mogła polecieć bo było za ciemno. Pozostawiłem więc drugą w klatce na noc pod wiatą przy zapalonym świetle.Dziś rano dostałem tel, że latała w okolicy, ale zanim dojechałem zniknęła. Miałem przygotowane cd z nagraniami wrzasków papug od misia458, więc zapakowałem klatkę z papugą do auta, cd na maxa i ruszyliśmy na poszukiwania po polnych drogach, po godzinie byłem już zrezygnowany i zrobiłem ostatni przystanek przy czyimś sadzie i nagle usłyszałem jej odgłos, postawiłem więc klatkę na dach auta i zaczęły się nawoływać, po chwili zaczęła krążyć wokół auta, wiedziałem że już nie odleci i pozostało ją tylko przechytrzyć co nie było proste i zajęło kolejną godzinę, nie postawiłem klatkę do bagażnika(kombi), ale nie chciała się skusić, po wielu próbach w końcu wleciała do auta a ja zdążyłem zamknąć klapę. Tak więc wszystko skończyło się dobrze, trochę się wymarzły, bo wiatr dziś spory, ale są już u siebie i siedzą jak nierozłączki.
Dodam jeszcze, że ten uciekinier jest już oswojony.
ps. Chcę jeszcze podziękować ci misia458, za te nagranie stadka rudosterek z youtube, bo to dzięki nim operacja się udała :)
Dodam jeszcze, że ten uciekinier jest już oswojony.
ps. Chcę jeszcze podziękować ci misia458, za te nagranie stadka rudosterek z youtube, bo to dzięki nim operacja się udała :)
- Antiope
- Ptaki które hoduję: Kakadu różowa, kakadu biała, kakariki, rozelle, nimfy, swifty, aleksandretty śliwogłowe, księżniczki słoneczne, księżniczki walii, barabanty
Witajcie,
jestem tu nowa i od razu zaczynam od apelu o pomoc...
Wczoraj miałam podobną sytuację jak opisywana w tym wątku - moja rudosterka korzystając z okazji uciekła z woliery zewnętrznej. Sąsiadujemy z lasem i tam też się udała. Próbowałam puszczać filmiki na youtube z odgłosami rudosterek, ale bez rezultatu... :( Nie ma śladu po Łobuzie. Nicpoń, druga z rudosterek siedzi smutna i reszta papużek nie stanowi dla niej pocieszenia. Dziś dokupię nowego kompana dla Nicponia, ale bardzo zależy mi na powrocie Łobuza, o ile to możliwe. Zostawiłam pojemniczek z pokarmem w pobliżu woliery, ale jest nietknięty...
W tym wątku wspominaliście o nagraniu z odgłosami papug, które pomogło złapać uciekiniera.
Czy byłaby możliwość także takie nagranie dostać?
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
jestem tu nowa i od razu zaczynam od apelu o pomoc...
Wczoraj miałam podobną sytuację jak opisywana w tym wątku - moja rudosterka korzystając z okazji uciekła z woliery zewnętrznej. Sąsiadujemy z lasem i tam też się udała. Próbowałam puszczać filmiki na youtube z odgłosami rudosterek, ale bez rezultatu... :( Nie ma śladu po Łobuzie. Nicpoń, druga z rudosterek siedzi smutna i reszta papużek nie stanowi dla niej pocieszenia. Dziś dokupię nowego kompana dla Nicponia, ale bardzo zależy mi na powrocie Łobuza, o ile to możliwe. Zostawiłam pojemniczek z pokarmem w pobliżu woliery, ale jest nietknięty...
W tym wątku wspominaliście o nagraniu z odgłosami papug, które pomogło złapać uciekiniera.
Czy byłaby możliwość także takie nagranie dostać?
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
- misia458
- -#moderator

- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
To chyba był mój filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ostecVLQHB8
Ale jak do tej pory się nie odnalazła to chyba już nie wróci
Ale jak do tej pory się nie odnalazła to chyba już nie wróci