Bazie - czy moge podac papudze ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna, Nimfa
Bazie - czy moge podac papudze ?
Witam.
Gdzies czytalem ale niewiem na ile to prawda ze mozna papuga podawac bazie i te podluzne zwisajace z brzozy lub na leszczynie co potem sa z tego owoce. Sory za takie wytlumaczenie ale niewiem jak sie to nazywa, lecz mysle ze sie domyslicie.
Gdzies czytalem ale niewiem na ile to prawda ze mozna papuga podawac bazie i te podluzne zwisajace z brzozy lub na leszczynie co potem sa z tego owoce. Sory za takie wytlumaczenie ale niewiem jak sie to nazywa, lecz mysle ze sie domyslicie.
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2013 13:30 przez pawlo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Karolina_PNGR
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jeżeli do czegoś nie masz pewności , to nie podawaj. A tak na wszelki wypadek to postaraj się o namiary na dobrego weta. Tak na zapas. Co do lipy to ona jeszcze nawet nie wypuściła liści , nie mówiąc już o nasionach które można podawać.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
abika88, a ja apeluję do Twego ( i nie tylko ) rozsądku i przeczytanie tematów z linka http://www.aleksandretta.pl/forum/viewf ... 0a95253677
Nie ograniczajcie się tylko do działu Aleksandrette ale również czytajcie i inne tematy
Nie ograniczajcie się tylko do działu Aleksandrette ale również czytajcie i inne tematy
-
- Ptaki które hoduję: aleksandratta obrożna, kanarki,
- Kontakt:
ooooo Boże.... ale gafe strzeliłam z tą "lipą" sorry bardzo, moje wątpliwości zostały rozwiane. drzewo o które mi chodziło to brzoza
i teraz już wiem że to brzoza, przepraszam za kłopot
dzięki Krysiu, bardzo się cieszę że mi to wysłałaś, bo przyznam szczerze że nie raz mam trudności z odnalezieniem jakiegoś tematu(nie wiem czemu ) zawsze wasza pomoc się przyda, pozdrawiam

dzięki Krysiu, bardzo się cieszę że mi to wysłałaś, bo przyznam szczerze że nie raz mam trudności z odnalezieniem jakiegoś tematu(nie wiem czemu ) zawsze wasza pomoc się przyda, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 17:48 przez abika88, łącznie zmieniany 1 raz.
abi
- dzem3
- Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne zielona i niebieska
a ja mam pytanie czy takie gotowe mieszanki owoców suszonych ze sklepu spożywczego można podawać? Jak czytałem skład to na wszystkich jest napisane: konserwanty, dwutlenek siarki. Czy takie można podawać? Znalazłem też mieszankę na której nic nie napisali o konserwantach i etc czy one są bezpieczne?
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
dzem3 pisze: dajecie takie mieszanki czy nie
Dajemy, takie: http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=6
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
dzem3, a co stoi na przeszkodzie byś nazbierał jarzębiny, jagód lesnych, borówek amerykańskich, porzeczek wszelkiego koloru, kukurydzy w kolbach i zamroził zapasik ? Zimą bedą granaty, jabłka, cytrusy (dobrze umyte i wyszorowane przed obieraniem). Haaszek też wspaniałą poradę dała
z domowym pędzeniem zieleniny, z robieniem kiełków, które są istną bombą witaminową.
Iwencji jest dużo, oby tylko papuga chciała wszystko jeść

Iwencji jest dużo, oby tylko papuga chciała wszystko jeść

- VinylParrot
- Ptaki które hoduję: Jazzy Blues
Witam chciałbym się zapytać, czy mogę dawać papudze niezapominajki?
http://www.tapeta-niezapominajki-3.na-t ... jki-3.jpeg
http://www.tapeta-niezapominajki-3.na-t ... jki-3.jpeg