Strona www

Dotyczące zwierząt... Reszta tematów to offtopic

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

morfeusz
Ptaki które hoduję: Żako,amazonki, aleksandretty, konury, barabandy, nimfy.

Strona www

Post autor: morfeusz » pn sty 19, 2009 10:17

Będe wdzięczny za informacje jakie są koszty założenia własnej strony www z ptakami.A może ktoś ma namiary na osoby realizujące taką usługę.

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » pn sty 19, 2009 10:40

Mój sym "zrobił" www.papugi.gery.pl Możesztam wejść i zadać mu takie pytanie.

Michallip
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: Michallip » wt sty 20, 2009 22:06

morfeusz
adres www mozesz sobie zarezerwować na nazwa.pl W formularzu wpisujesz nazwę strony, a system wyrzuca czy dany adres jest wolny. Teraz mają promocję wiec za pierwszy rok "użytkowania" adresu nic nie musisz płacić. Potem opłata roczna to okolo 100-150zl. Do tego musisz doliczyć koszty utrzymania strony na serwerze - czyli wykupić miejsce na które będziesz wysyłać pliki - cena zalezy od serwera, firmy obsługującej, szybkosci łacza, limitu MB przechowywanych na serwerze. Poza tym trzeba tez "skonstruować" stronę - czyli napisać co nieco w PHP lub HTML - nie jest to trudne ale na początek sporo nauki Ciebie czeka. Koszt profesjonalnej stronki to od 100zl (za jedną stronę) wzwyż u osób profesjonalnie zajmujących się projektowaniem www.

Mozesz tez, tak jak ja, zarezerwoać sobie adres na republika.pl i mala amatarską stronkę skleić we Front Pagu - kasy oszczedzisz sporo a czegoś się też poduczysz. A na początku frajda jest olbrzymia jak stornka się rozrasta, rozrasta, rozrasta .... i dostajesz maila z administracji, że przekroczyłeś limit wysłanych MB. Na republice.pl nic się płaci (ani za adres, ani za miejsce na serwerze). Ja swoją skleciłem sam, wiem że nie jest doskonała ale jeszce skarg nie było :-)
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » wt sty 20, 2009 23:15

No i chyba na początek ten drugi pomysł będzie dla Ciebie lepszym rozwiązaniem :-) Tak jak już Michał napisał strona składa się z trzech najważniejszych części: z domeny, czyli adresu strony, z serwera, czyli miejsca gdzie umieszczasz wszystkie dane (różnego rodzaju pliki i ewentualną bazę danych), oraz z treści, czyli owych danych. Do utworzenia strony możesz posłużyć się edytorami html, najlepiej WYSIWIG (frontpage, pajączek, lub wiele innych), ale wiem pytałeś o koszty. Musiałem trochę wstępu nadmienić żeby to rozjaśnić :-) Koszty są uzależnione od nazwy domeny i serwera, kolejnym kosztem jest wykonanie strony. W nazwa.pl domena.pl kosztuje 100zł (jak i chyba wszędzie), miejsce na serwerze 366zł - to są opłaty roczne.
Ale posty nie w temacie i wszystkim czterem włącznie ze mną wklejam po :-x :-x :-x :-x
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » śr sty 21, 2009 12:20

Po złej buźce dla tych co nie zakumali :-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
Agness
Ptaki które hoduję: nie posiadam

Post autor: Agness » sob sty 24, 2009 18:13

Ja polecam strone w cms mambo lub joomla
Mozna bez problemu zarzadzac poprzez panel administracyjny trescia

morfeusz
Ptaki które hoduję: Żako,amazonki, aleksandretty, konury, barabandy, nimfy.

Post autor: morfeusz » sob sty 24, 2009 18:46

Dzięki kochani za pomoc.Napewno wasze informacje będe mi pomocne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Różne INNE tematy-”