Bo sklepy jak to sklepy - każdy nastawiony tylko na zysk.
Sprzedawcy kitu ludziom nawciskają byle tylko towaru się pozbyc. Stąd oferują lusterka, plastikowe żerdki, zabawki i inne zupełnie nie potrzebne a wręcz szkodliwe dla papug pierdoły.
A początkujący trzymacz uwierzy w takie brednie i kupuje święcie przekonany, że skoro sprzedawca w zoologiku tak mówi i poleca, to widać tak musi być. .............
Dlatego ja tak bardzo cenię ludzi, którzy zanim kupią ptaka, najpierw czytają, pytają, zdobywają choć podstawową wiedzę a potem dopiero kupują.
Dylematy i dylemaciki czyli CDN wyboru paputa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Ja spotkałam sie juz parokrotnie z absolutną niewiedzą, która nic wspólnego z chęcią zysku czy złą wolą nie miała... I tak sprzedawca od którego mam Czaka, zrezygnował z trzymania w swoim maleńkim sklepie ptaków - sprowadza je na zamówienie
, chętnie słucha rad i uczy się...Myśle, że brak literatury - brak dostępu do wiedzy ma tu najwieksze znaczenie... Mam juz dwa sklepy które zmodyfikowały swoje podejście do papug i propagują zdrowe, mądre żywienie - fakt, że oba są niewielkie i prowadzą je bezpośrednio właściciele pewnie jest nie bez znaczenia :).
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Iwona
Od prawie 2 ms jestem posiadaczem Lorki Wielkiej aka Barwnica, cudowna ptaszyna, mimo ,ze wykarmiona przez rodziców, bardzo szybko sie oswaja . Je z reki, baa, włazi na rękę, noge, glowe ramie, za żarcie zrobi wszystko, poki co za żarcie ;)
Myślę, ze to byl dobry wybór, dziekuje wszystkim za pomoc i celne uwagi/porady, gdyby nie Wy dalej bym pewnie myślał nad wyborem;d!!
Myślę, ze to byl dobry wybór, dziekuje wszystkim za pomoc i celne uwagi/porady, gdyby nie Wy dalej bym pewnie myślał nad wyborem;d!!