Druga Aleksandretta w domu

Ważnym czynnikiem jest prawidłowy dobór par lęgowych , warunki jakie stworzyliśmy ptakom oraz dużo cierpliwości ze strony hodowcy.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt cze 06, 2008 05:51

Anka pisze:........ w Poznaniu lekarka od tzw."drobnej egzotyki" czyli rybki, papuguzki, fretki itd. ...........

Aniu a co to za zwierz ta papuguzka ???? :mrgreen: :mrgreen:

A tak na poważnie to dobrze się stało że byliście u weta. Przynajmniej Siwy będzie miał spokojne sumienie że nic nie zaniedbał :-D by doprowadzić ptaka do zdrowia.
Miejmy tylko nadzieję że pasożytów nie będzie i antybiotyku też nie :-D
Przy dobrym karmieniu i opiece papużka powinna szybko wrócić do ,, stanu używalności "
Ciekawa tylko jestem co wetka powiedziała na brak lotek w skrzydle i wogole na stan upierzenia ?

Siwy
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Siwy » pt cze 06, 2008 08:21

Co do lotek to kazaliśmy jej sprawdzić i jak sie okazało ma ucięte :evil: ale powiedziała że po jakimś czasie powinny odrosnąć.Co do upierzenia to mówiła że jest nie najgorzej tylko najprawdopodobniej ptaszek był zaniedbany.Zobaczymy dzisiaj co mi powiedzą jak zadzwonie o wyniki badania kupki na pewno zaraz was poinformuje.

P.S. Zrobię wszystko aby postawić ją na "pazurki"

Anka
Ptaki które hoduję: amazonka mączna
Kontakt:

Post autor: Anka » pt cze 06, 2008 08:29

Siwy , dobrze sie czyta takie rzeczy. Widać,ze papuga trafiła na odpowiedzialnego człowieka. :-D
Anka

zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....

Diana
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Diana » pt cze 06, 2008 08:31

Siwy :-D trzymam kciuki za Twoją śliczną alkę ,wszystko będzie dobrze, ta poprzednia właścicielka jednak nie miała czystego sumienia i nie powiedziała wszystkiego na temat papugi, a szkoda, ale teraz Twoja dobra opieka pokona największe problemy :-)
pozdrawiam

Siwy
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Siwy » pt cze 06, 2008 15:09

Huuuuuuuura :mrgreen: wszystko jest w porządku wynik ujemny na pasożyty i jaja pasożytów :-D .Czyli wynika tylko to że papużka była źle traktowana :evil: .Teraz u mnie wydobrzeje i będzie jej jak "u Pana Boga za piecem"

P.S. Warzywka wcina aż miło oby tak dalej

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc a w szczególności Pietrowi za tak szybkie załatwienie lekarza.
Będę was informował jak papużka dochodzi do siebie no i najważniejsze czy sie oswoiły z sobą .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pietr
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Wieksza, Zeberki Czarnopierśne
Kontakt:

Post autor: Pietr » pt cze 06, 2008 22:52

cale szczescie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bardzo sie ciesze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak jak Krysia mowi oby jak najszybciej jej piorka odrosly by mogla pofruwac :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
SWIAT NALEZY DO ZWIERZAT! NIE DO LUDZI!

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » ndz cze 08, 2008 20:35

Czy te badania wykluczą pasożyty zewnętrzne ? Nie. Musisz obserwować ptaka i poczytać o nich. ( pasożytach)
Ostatnio zmieniony pn cze 09, 2008 07:49 przez wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Siwy
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Siwy » wt cze 10, 2008 19:28

I już pierwszy tydzień za mną.Wypuściłem dzisiaj mojego aleksa (ta co już miałem).Był zainteresowany nowym paputem ale niestety Guciu (tak sie nazywa nowa aleksa)straszył go i go gonił.Proszę was abyście dali mi jakieś rady jak mam wszystko zrobić aby je do siebie oswoić, kiedy co zacząć.

P.S Guciu wcina wszystko co mu dam .Nie jest już taki nastroszony.Nie wyskubuje sie i co dziennie czyści swoje piórka.Mam nadzieje że wszystko będzie już tylko z górki.Pozdrawiam i czekam na porady jak mam je skumać razem

Macieja
Ptaki które hoduję: nimfy,faliste,aleksandretty
Kontakt:

Post autor: Macieja » sob cze 21, 2008 11:53

witam mam problem mam 2 miesieczna alekse gdy miala 1,5 miesiaca wyjalem ja z gniazda i oswoajalem karmilem recznie a teraz chce dokupi jej do parki tez dokarmiona ecznie przez 3 tyg i niewiem czy beda z tego mlode. mam alekse zielony lecving i zielono zolty lecving po samcu oliwkowym lecving i samicy lutino.CZy beda mogly miec mlode sa na bank nie spokrewnione na 100% piszcie tu albo na gg 8848280 z gory dzieki

Awatar użytkownika
Figa
Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna

Post autor: Figa » sob cze 21, 2008 15:14

Nic nie stoi na przeszkodzie aby miały w przyszłości młode, inicjatywa należy do nich , jak będą chciały to będą miały :-) , zależy na ile one będą do siebie przywiązane.

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » sob cze 21, 2008 16:14

Jak tylko okażą się parą to mogą mieć młode-bo teraz to chyba nie wiesz na 100% czy masz samca czy samiczke i co dokupisz
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Hodowla i Rozmnażanie Aleksandrett-(psittacula)-”