Nimfa a palec
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Nimfa a palec
Mam młodą nimfę (samczyk) mam go ponad 6 miesięcy . Problemem jest jego zachowanie wobec mojej ręki, a konkretniej palców , od razu chciałbym powiedzieć , że ona je mi z ręki daje się głaskać oraz na nią trochę wchodzi ( mówiąc trochę mam na myśli wzięcie jakiegoś smakołyka z ręki oraz szybkie zejście z niej ) ale to nie w tym tkwi problem , mój problem tkwi w tym że gdy próbuje go głaskać(głaskam go tylko po głowie ) albo dać mu coś z ręki on zamiast zwracać uwagę na jedzenie woli ugryzć mnie do krwi a co jest najlepsze to jego sposób w jaki mnie gryzie , ona chwyci mnie za palec ( nie puszcza ) oraz gryzie do krwi , albo próbuje zjeść skórę albo to i to , i ja wiem że one sprawdzają dziobem np stabilność żerdzi oraz badają swoje otoczenie ale on robi to praktycznie kilka razy w tygodniu raz poleci mi krew a raz nie , oraz nie działają na niego żadne kary jak np zamknięcie do klatki albo spryskanie wodą , oraz ma swoje zabawki i ma co dziobać . prosze o pomoc