PS; zapomniałam dodać że papuga widziała już tą koleżanke
Moja papuga piszczy na rudy...czy to narmalne?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- papuzia
- Ptaki które hoduję: Narazie nie choduje żadnych ptaszków, ale myślę, że kiedyś się to zmieni.
Moja papuga piszczy na rudy...czy to narmalne?
Moja papuga(Lea) ostatnio dziwnie zaczęła się zachowywać... gdy ostatnio jedna z moich koleżanek przyszła do mnie, Lea zaczęła się dziwnie zachowywać. Moja koleżanka ma rudo-brązowe włosy. Gdy weszła do pokoju(tam gdzie papuga) wyjęłam papużkę z klatki, nagle papug popatrzył na rude włosy koleżanki i zaczęła dziwnie piszczeć, jakby takie urywane dźwięki pisku, papuga polecała do niej i usiadła na głowie koleżanki(chociaż jej na to nie pozwalam, i zawsze gdy mi wleci na głowę podkładam jej palec i schodzi) i zaczęła dziobać jej włosy, zdjęłam ją ale ona ciągle chciała tam lecieć. Nie wiem co sie z nią dzieje... a ostatnio koleżanka dosyć często do mnie przychodzi. Nie wiem czy normalnie papuga te tak reaguje na kolor rudy?
Gdy moja koleżanka poszła już do domu, papuga zachowywała się normalnie... ale gdy na drugi dzień koleżanka znowu przyszła było to samo! POMOCY nie wiem co mam robić. A może to normalne? nie wiem! proszę o odpowiedź szybko
bo wydaje mi się to dziwne!
,,Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak płynie.''
H. Jackson Brown Jr.
H. Jackson Brown Jr.
-
marcin19800
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Rudzi nie mają duszy i może papuga to wyczuwa. Dodatkowo spotykają się w piątki w pdziemnych lożach żeby przejąć kontrolę nad światem.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
widocznie nie lubi rudego koloru
. Moje rudosterki nie lubią fioletowego i na jego widok drą dzioby ....tak samo jak na widok czapki na głowie 
-
marcin19800
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Moje Nimfy nie lubią koszuli w kratę taki mocno czerwony kolor. kupiłem w Hiszpanii raz w domu założyłem to nie wiedziałem o co chodzi krzyk lament i latanie po całym domu.fotorobart pisze: ↑pt kwie 16, 2021 07:02widocznie nie lubi rudego koloru. Moje rudosterki nie lubią fioletowego i na jego widok drą dzioby ....tak samo jak na widok czapki na głowie
![]()