Czekamy na Ciebie Ruffi...
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Rozalka:)
- Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica
Kocham ten wiek!!! Dla mnie wtedy pisklęcia są najsłodsze
Widzę, że znowu użyłaś słowa "szczepiona" Jeśli znowu masz na myśli mutacje rodziców, to mówi się szpalt. Po angielsku to słowo jest zbieżne z "szczepiony", więc albo hodowca po prostu nie znał polskiego określenia, albo używa się na zamiennie z "szpalt", w takim przypadku przepraszam za uczepienie się, zawsze ze szpaltem się spotykałam. Nie nazwałabym ją "inną" bo wizualnie jest to zwykła opalinowa (albo żółtobrzucha jak kto woli). Ma to znaczenie tylko jak się je rozmnaża.

Widzę, że znowu użyłaś słowa "szczepiona" Jeśli znowu masz na myśli mutacje rodziców, to mówi się szpalt. Po angielsku to słowo jest zbieżne z "szczepiony", więc albo hodowca po prostu nie znał polskiego określenia, albo używa się na zamiennie z "szpalt", w takim przypadku przepraszam za uczepienie się, zawsze ze szpaltem się spotykałam. Nie nazwałabym ją "inną" bo wizualnie jest to zwykła opalinowa (albo żółtobrzucha jak kto woli). Ma to znaczenie tylko jak się je rozmnaża.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Agata super wiadomość, cieszę razem z Tobą, a nie myślałam aby odrazu wziąć dwie ? Potem to już jest różnie z tym łączeniem. Ja bardzo żałuję, że nie kupowałam odrazu dwóch samiczek, miała by teraz towarzystwo, a takie od " kołyski ", jest najlepsze :).
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
rozmawiałam z hodowcą, że bez problemu jakby kiedyś zaszła potrzeba można dokupić - ale na razie jedna, choćby ze względu na koszty - ta nas będzie kosztowała 500 pln z badaniem DNA , mój mąż nie dokłada do tego złotówki :) a trochę gadżetów i akcesoriów trzeba było kupić, więc tysiak pęknie jak nic :)
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Piękniś, kochane maleństwo
. Ja wczoraj poczyniłam rozmowy z panem od wolier, chcę mojej Nelce zrobić wolierę zewnętrzną, taką aby mogła w ciepłe słoneczne dni, korzystać przez parę godzin dziennie ze słońca i świeżego powietrza.

- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
połowa lutego :) mam taką szczerą nadzieję, że chociaż w połowie ferii go odbierzemy, żeby dzieci zdążyły go chociaż trochę ogarnąć na spokojnie, bez wychodzenia do szkoły. Ferie mamy od 11 lutego. Czekam na znak, że jest samodzielny i gotowy i jedziemy :)
- Agata82
Niech już lepiej będzie ta papuga, bo z torbami mnie puści, wróciłam dzisiaj z zakupów z kuwetą do kąpania (jakby łazienki w domu nie było, nawet dwie mam) i kupiłam kliker. Absolutnie nie chodzi mi o jakieś tam niewiadomo co, chciałam by rozumiała kilka komend - wiem, że to przylepy straszne , które chciałyby siedzieć na człowieku non stop - a musi nauczyć się zostawać w pokoju, gdy człowiek wychodzi :D Tak sobie w głowie wymyśliłam, że nauczę go "NA PLAC" ...hehe.... nigdy w życiu klikera nie używałam, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy to się w ogóle uda... widziałam mnóstwo filmików, gdzie papugi świetnie reagują na kliker, rudosterki też.
To super, też słyszałam o tych klikerach ale nie wiedziałam czy napewnk działają ahah
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
Mam basen w klatce, który służy jako pojnik od czasu jak moje ptasiory "odkryły" w kuchni kran z ciepła wodą

Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2019 12:06 przez fotorobart, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rozalka:)
- Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica
Ptaki nie rozróżniają (przynajmniej moje) czy to jest basen czy drugie poidełkofotorobart pisze: ↑pt lut 08, 2019 12:04Mam basen w klatce, który służy jako pojnik od czasu jak moje ptasiory "odkryły" w kuchni kran z ciepła wodą![]()

- Agata82
no właśnie, i to prostsze jest, i mniej bałaganu, bo w końcu łazienka... ja z NUDÓW już kupuję :D , z tego czekania... wymyślam i kombinuję... gorzej niż z dzieckiem ze mną... :D przyznaję...