Witam.
Od razu zaznaczam że jestem nowy i na razie nie hoduję żadnego ptaka, stąd takie pytanie.
Chciałbym się dowiedzieć czy papużki faliste (lub inne małe) są głośne. Tzn. czy hałasują (bardzo ważne jest to, czy robią to w nocy). Czy faliste (nie koniecznie one, mogą byś inne, ale małe) są trudne w utrzymaniu?
To nie jest tak, że pytam bo jutro kupuję ( :] ) tylko planuję kiedyś hodować takie ptaszki i powoli zbieram informacje, dowiaduję się różnych rzeczy, żeby kupując ptaki być rozeznanym.
Dodam, że nie mogą być hałaśliwe, bo inni domownicy nie byliby zadowoleni.
Czy papużki są głośne? Czy utrzymanie jest trudne?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aktualnie nic, ale chcę w niedalekiej przyszłości
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Wszystkie papugi są w jakimś stopniu głośne, ale papużki faliste są jak najbardziej do wytrzymania:-) no chyba że masz ich stadko i myślę że na początek są najlepsze. Bardzo łatwe w hodowli i mało wymagające, oswajają się też błyskawicznie.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
Myślę że faliste pasują pod każdym względem oprócz głośności, bo może nie drą się jak większe papugi ale mają głosy bardzo nieprzyjemne i potrafią włączyć kanonadę która była dla mnie najbardziej dokuczliwa z reszty moich papug.
Ja bym polecił łąkówki jakieś, bądz jeszcze lepiej katarzynki
Ja bym polecił łąkówki jakieś, bądz jeszcze lepiej katarzynki