Czy papużki są głośne? Czy utrzymanie jest trudne?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

harleydavinson
Ptaki które hoduję: Aktualnie nic, ale chcę w niedalekiej przyszłości

Czy papużki są głośne? Czy utrzymanie jest trudne?

Post autor: harleydavinson » sob maja 25, 2013 20:02

Witam.
Od razu zaznaczam że jestem nowy i na razie nie hoduję żadnego ptaka, stąd takie pytanie.
Chciałbym się dowiedzieć czy papużki faliste (lub inne małe) są głośne. Tzn. czy hałasują (bardzo ważne jest to, czy robią to w nocy). Czy faliste (nie koniecznie one, mogą byś inne, ale małe) są trudne w utrzymaniu?

To nie jest tak, że pytam bo jutro kupuję ( :] ) tylko planuję kiedyś hodować takie ptaszki i powoli zbieram informacje, dowiaduję się różnych rzeczy, żeby kupując ptaki być rozeznanym.

Dodam, że nie mogą być hałaśliwe, bo inni domownicy nie byliby zadowoleni.

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » ndz maja 26, 2013 00:25

Wszystkie papugi są w jakimś stopniu głośne, ale papużki faliste są jak najbardziej do wytrzymania:-) no chyba że masz ich stadko i myślę że na początek są najlepsze. Bardzo łatwe w hodowli i mało wymagające, oswajają się też błyskawicznie.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
PawelHH
Ptaki które hoduję: różne
Kontakt:

Post autor: PawelHH » ndz maja 26, 2013 10:33

Myślę że faliste pasują pod każdym względem oprócz głośności, bo może nie drą się jak większe papugi ale mają głosy bardzo nieprzyjemne i potrafią włączyć kanonadę która była dla mnie najbardziej dokuczliwa z reszty moich papug.

Ja bym polecił łąkówki jakieś, bądz jeszcze lepiej katarzynki

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące papużek falistych”