oswajanie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: samiec i samiczka- faliste
- Kontakt:
oswajanie
mam pytanie odnośnie oswajania, mam problem z oswojeniem papug falistych, ponieważ popełniłem poważny błąd: włożyłem rękę do klatki, wystraszyłem je przypadkowo podczas zabawy z bratem po tygodniu od kupna papugi. Czy mogę jeszcze oswoić papugi? prosiłbym o kilka wskazówek.
Ostatnio zmieniony sob lut 26, 2011 17:35 przez Adam1996, łącznie zmieniany 1 raz.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
To kiepsko czytałeś. Na pewno nie wolno ich rozdzielac tylko po to, żeby oswoić.
Papużki powinny kojarzyć twoją rekę z czymś dobrym, czyli właśnie jedzeniem i piciem. Jeśli myślisz, że oswojenie potrwa tydzień czy dwa, to sie mylisz - to długotrwały proces i trzeba wykazać się cierpliwością. Wypuszczasz papużki z klatki?
Papużki powinny kojarzyć twoją rekę z czymś dobrym, czyli właśnie jedzeniem i piciem. Jeśli myślisz, że oswojenie potrwa tydzień czy dwa, to sie mylisz - to długotrwały proces i trzeba wykazać się cierpliwością. Wypuszczasz papużki z klatki?
-
- Ptaki które hoduję: samiec i samiczka- faliste
- Kontakt:
Dzisiaj po raz pierwszy otworzyłem klatkę po kupnie nowej papugi, czyli minął tydzień, ale musiałem zachęcać odgłosami z komputera. Dziś tylko jedna wyleciała na 1 godzinę, mógłbym zostawić ja na dłużej tylko musiałem wyjść. podstawiłem patyka, po 15-20 minutach udało mi się ją dać do klatki. Jutro zamierzam znów otworzyć klatkę i zachęcać odgłosami.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam