Poprzedni temat «» Następny temat
Lucek - żaczek z tematu http://aleksandretta.pl/forum/modcp.
Autor Wiadomość
agngrz
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 19:54   

Heheh, jaki agresor na górze ;) Ja jednak uważam, że połączenie dwóch, ręcznie karmionych papug, to jednak zbyt duże ryzyko... Ale z drugiej strony, łącznie ręcznie karmionego z tym, karmionym przez rodziców, to chyba jeszcze większy problem. Oczywiście wszystko jest możliwe ;) Moje są ręcznie karmione, ale prędzej się ignorują niż integrują :)

gretel 

Ptaki które hoduję: Zako kongo, kakadu zółtolice
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 10:34   

nie ma reguły moje zaczki zaakceptowały sie od razu, kakadu które ponoć trudniej połaczyć po tygodniu mieszkały razem (dorosłe). Lucek jest strasznym indywidualistą, to pierwsze zako które pędzi do nowości jak by chciał powiedziec co tak póżno mi to przyniosłs ja tu czekałam na to. Mam kontakt z właścicielem narazie zaprzestał robienia kołnierza.

Michallip 

Ptaki które hoduję: papugi
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 22:41   

Cytat:
Heheh, jaki agresor na górze ;) ...

Jaki tam agresor?! To mloda samiczka. Ona bardzo zaleca się do samca, podstawia głowę do drapania, chce aby ją nakarmił (nie wiem skąd to się u niej wzieło) a on patrzy jak szpak w gnat i nie wie co robić. Mam nadzieję, że wkrótce hormony wezmą górę :)))
W sumie jak tylko papugi się poznały to ona właśnie przejęła inicjatywę i nawet się nie zniechęcała, że na początku jąk ostro samiec przeganiał. Łaziła za nim, podlatywała, trochę szpiegowała. Zawsze jednak na uboczu a teraz... To jeszcze nie miłość jak u nierozłączek ale kto wie jak się sytuacja rozwinie :)

Krysia- 

Ptaki które hoduję: na działce KRETY i sikory mazurki :))
Pomogła: 35 razy
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 16:39   

Ponieważ dyskusja zeszła na inny temat, wpisy na temat zniszczeń zostały wydzielone i znajdują się tu : http://aleksandretta.pl/f...p?p=25983#25983
Zachęcam forumowiczów do dyskusji pod w/w linkiem i wklejania zdjęć pokazujących ,,radosną, niszczycielską twórczość " naszych papużek.

DDarek 

Ptaki które hoduję: Lucyfer Żako
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 12:19   

Oto Lucek dziś ;)

Odpowiedz do tematu