michalip ma aleksandretty różowopierśne
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Tak walh, młodą parkę z tego roku. Tak jakoś przyleciały... :)
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
Piękne ptaki, i bardzo inteligentne. A powiedz mi czy ptaki są dzikusami czy raczej maja usposobienie spokojne. Bo u mnie ptaki mlode jak nabywałem to zawsze dzikusy. A teraz lgną jak tylko widzą mnie obok i nawołują zeby tylko smakołyki dać im z ręki.
-
- Kontakt:
Ja moje różowopiersne kupiłem w czerwcu 2009 i po kwarantanie wpuściłem do woiliery wraz z innymi aleksami, rudosterkami i masą nierozłączek. Ptaki są bardzo spokojne, nie panikują na widok człowieka, chociaż jeszcze nie podchodzą do mnie. Jedank jak tylko wejdę do woliery pozostałe alki i rudosterki przylatują po pokarm więc pewnie i różowopierśne też się niedługo przekonają... :)
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- walh
Ara macao
Ara chloroptera

Tak trzeba było zrobić

Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 18:48 przez walh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
U mnie jedna para obroznych jest bardzo oswojona. Obie papugi przylatują po pokarm, siadają bardzo blisko siatki, podczas sprzątania woliery tez przylatują. Jednocześnie jest to para, która najlepiej wychowuje u mnie młode, przy tym w ogóle się nie stresuje i pozwala mi na wyjmowanie pisklaków, ich dokarmianie itp....
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- walh
Ara macao
Ara chloroptera
O to Widzę ze podobnie, ten Samczyk jest tak czasami napastliwy, ze jak sprzątam wolierkę potrafi usiąść na plecach i ściskać mnie po uszach i ciągnąć za włosy. Ale dalej mam wątpliwości co do zachowania z samicą.... Przy okresie Rozmnążania samiec intensywnie karmi samicę, a jak sie nastawia do kopulacji on woli iść zapełnić swoje wole 

-
- Kontakt:
Nie wiem w jakim wieku masz swoje alki. U mnie też trochę się naczekałem zanim pojawiły się jajka. Za to w tym roku mlode miałem juz u wszystkich parek. Na rózowpiersne sobie jeszcze poczekam ze 2 lata.
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl