nierozłączki Szczecin
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: bolborhynchus lineola
- Kontakt:
nierozłączki Szczecin
W sklepie zoologicznym w netto przy ul. narutowicza w Szczecinie są dwie nierozłączki... Problem polega na tym, że stoją na podłodze koło kręcących się obcych ludzi w klatce dla kanarka dodatkowo mają tam zamontowaną budkę lęgową... nie wiem w sumie, czy to źle, bo siedzą w niej schowane przed światem... nawet nie jestem w stanie powiedzieć, jakiego są koloru, bo cały czas siedzą w tej budce, przestraszone. Prosiłam właściciela, żeby je chociaż przestawił - zero reakcji, bo podobno miejsca brak. w piątek znów u niego byłam - pokłóciłam się trochę, powiedział że chce 200 zł za ptaszory. problem w tym, że ja mam aktualnie max 50 zł... i tu moja prośba - czy moglibyśmy na forum zorganizować jakąś zrzutę, żeby wykupić ptaszki? zaznaczam, że na ich miejsce nie przyjdą kolejne - ten gościu je dostał, nie zarabia na nich, bo nie lęgną się, nie ma gdzie ich postawić. chciałabym też od razu ogłosić, że trzeba znaleźć dla nich nowy dom, ja już mam ptaszorki, a nierozłączki nie są dobrym towarzystwem dla nimf i falek. tymczasowo mogłyby być u mnie.
pozdrawiam
pozdrawiam
"With the birds I'll share it..."
Robi oferowała za moim pośrednictwem 50zł , ja również 50 wiec brakuje tylko 50
szkoda że nie odpowiadasz na maile bo napisałam Ci to już dzisiaj przed południem.
a swoją drogą na innym forum jakoś nikt się nie garnie do pomagania w takich sytuacjach:-( kilka dni i żadnego odzewu
Połączyłam pba posty
szkoda że nie odpowiadasz na maile bo napisałam Ci to już dzisiaj przed południem.
a swoją drogą na innym forum jakoś nikt się nie garnie do pomagania w takich sytuacjach:-( kilka dni i żadnego odzewu
Połączyłam pba posty
Ostatnio zmieniony czw lis 11, 2010 04:25 przez pysia34, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Ptaki które hoduję: nierozłączki
JA pisałam, że się dołożę 20zł (więcej nie mogę), więc dlaczego mówisz, że nikt? Tylko jest mi potrzebny nr konta by przelać pieniądze. A kto przygarnie papugi? Ja niestety nie mam już miejsca na 3cią klatkę, a mąż by się zdenerwował jakby się pojawiły jeszcze 2 nadzieracze. Choć przyznam że chętnie bym je wzięła 

-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Jak dostanę nr konta to prześlę coś w poniedziałek (wcześniej nie dam rady, dopiero w poniedziałek będę w pobliżu banku). Jak się uda to wyślę całą kwotę brakującą, jak nie to niestety tylko 1/3 (10 zł), ale będę kombinował. Ja mam ostatnio chrapkę na nierozłączki czerwonoczelne, ale niestety-te papugi już wiele przeżyły, a nie miałbym jak jechać do Szczecina (mieszkam 55 km za Krakowem, więc odległość porażająca), a jakoś nie mogę Sobie wyobrazić przesyłki ptaków w takim stanie.... Przynajmniej dołożę się w jakiś sposób do ich uwolnienia...
Swoją drogą-tacy sprzedawcy są dla mnie odrażający... 

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Gdyby jakoś zorganizować dowóz ptaków do Michała, to bardzo chętnie brakującą kwotę wyłożę jeszcze dziś, a nr konta wraz z adresem proszę przesłać na PW.
I wogóle jaki to gatunek nierozłaczek ? Bo jeśli inny od czerwonoczelnych, to papiery wymagane do rejestracji by się przydały. Może paragon ze sklepu, umowa kupna sprzedaży ?
I wogóle jaki to gatunek nierozłaczek ? Bo jeśli inny od czerwonoczelnych, to papiery wymagane do rejestracji by się przydały. Może paragon ze sklepu, umowa kupna sprzedaży ?
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- Ptaki które hoduję: bolborhynchus lineola
- Kontakt:
pysiu, daruj sobie takie teksty... nie mam dojścia do internetu w domu, więc muszę kombinować na kompach w szkole albo u znajomych... do osób zainteresowanych wpłaceniem pieniążków za chwilę wyślę pw z nr konta i adresem. niestety nie wiem jakie to nierozłączki, bo tylko raz widziałam jedna przez chwilkę :/ następny raz będę na necie w poniedziałek, więc jeśli ktoś miałby jakąś sprawę czy ewentualnie prosił o dane do wysyłki - 664751713 - to mój nr telefonu.
pozdrawiam
pozdrawiam
"With the birds I'll share it..."
-
- -#moderator
-
- -#moderator
-
- -#moderator
-
- -#moderator
Albo może dogadałby się z konduktorem albo kimś podobnym, kto ma trasę do Krakowa? Ew. jakoś odcinkowo, gdzie jeden odcinek to trasa między 1 osobą z forum a drugą? Może ktoś jechałby na giełdę w Pszczynie, albo jakaś osoba jechałaby w drugą stronę i w drodze powrotnej mogłaby zabrać paputy ze sobą?
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.