dar dobrych ludzi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
dar dobrych ludzi
Nie wiem w zasadzie gdzie umieścić taki temat więc wrzuciłam ogólnie do ptaków egzotycznych.
Właściwie to przyznam się do jeszcze jednej rzeczy , po tym jak od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka , który się u niego wylęgł, w zamian za troskliwą opiekę nad Keysikiem, który odszedł...
chciałabym zapropagować taki ruch na rzecz ptaków. Coś na kształt - przekaż dalej...
Jeśli będę miała pisklaki od lor, to chciałabym pierwszego przekazać bezpłatnie komuś, kto
zasługuje na to, a kogo być może nie stać jest na zakup.
Oczywiście w sprawdzone doświadczone ręce o kochającym sercu... Dlatego, że ktoś mi przekazał w podobny sposób pisklaka.
Może warto zapoczątkować taką akcję.
A wówczas ptaki trafią do osób, które zasługują w naszej ocenie, a które być może takich możliwości normalnym sposobem by nie miały...
A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
Właściwie to przyznam się do jeszcze jednej rzeczy , po tym jak od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka , który się u niego wylęgł, w zamian za troskliwą opiekę nad Keysikiem, który odszedł...
chciałabym zapropagować taki ruch na rzecz ptaków. Coś na kształt - przekaż dalej...
Jeśli będę miała pisklaki od lor, to chciałabym pierwszego przekazać bezpłatnie komuś, kto
zasługuje na to, a kogo być może nie stać jest na zakup.
Oczywiście w sprawdzone doświadczone ręce o kochającym sercu... Dlatego, że ktoś mi przekazał w podobny sposób pisklaka.
Może warto zapoczątkować taką akcję.
A wówczas ptaki trafią do osób, które zasługują w naszej ocenie, a które być może takich możliwości normalnym sposobem by nie miały...
A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Pozwoliłem sobie przerzucić temat. Moim zdaniem ten dział będzie odpowiedni.
Pomysł uważam za dobry , tylko trzeba uważać i to bardzo komu będą przekazywane ptaki. Są to żywe zwierzęta za które my -ludzie ponosimy odpowiedzialność.
Pomysł uważam za dobry , tylko trzeba uważać i to bardzo komu będą przekazywane ptaki. Są to żywe zwierzęta za które my -ludzie ponosimy odpowiedzialność.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
pysia34 pisze:od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka
pysia34 pisze:A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
Na Naszym forum jakiś Wojtek kiedyś pisał o barwnicach, ale przepadł gdzieś. (moze to On)
Jest to bardzo ciekawy temat godzien szerszego omowienia i ustalenia zasad.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
Szczerze popieram tą akcję!
Jest wielu przyjaciół papug, ale nie każdego na to stać, a tacy ludzie najczęściej najlepiej się nimi opiekują.
Gdzieś już działa coś takiego, ale nie pamiętam gdzie, że jeśli kogoś nie stać na ... w tym przypadku to była koza
to jeśli je rozmnoży to ma jedną przekazać kolejnej potrzebującej osobie. I takim o to sposobem z jednej kozy zrobiły się 7 i ten Pan staną na nogi, ale i pomógł innym i tak były przekazywane.. Oczywiście bez pieniążków.
A Kleopatra piękna, jak przystało na księżniczkę
Jest wielu przyjaciół papug, ale nie każdego na to stać, a tacy ludzie najczęściej najlepiej się nimi opiekują.
Gdzieś już działa coś takiego, ale nie pamiętam gdzie, że jeśli kogoś nie stać na ... w tym przypadku to była koza

A Kleopatra piękna, jak przystało na księżniczkę

Wojtek
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
kiedy coś się wykluje z chęcią przekaże niektóre pisklaki do własciwych domów. Fajny sposób na budowanie wzjaemnej pomocy, dobrych relacji i zdrowej atmosfery hodowli
Oczywiscie u mnie tez to są mniejsze ptaszki ;)

-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Ja rowniez popieram, co prawda na razie nie mam takich cudeniek jak Ksiezniczka Kleopatra, ale mam inne, w moich oczach rowniez Krolewskie paputy;) I chetnie sie dolacze;) Oczywiscie z czasym bylyby to wieksze paputy, ale narazie tylko to na co sam moge Sobie pozwolic;)
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
wiecie co dobra inicjatywa ale moze oddawac za grosza tak na szczeście.Dlaczego tak pisze otóz oddałam moja pare kanarków znajomemu,bo miałam likwidować ptaki.oczywiscie za darmo a tu po 2 tyg dowiaduje się,że zachorowały-udalo sie je wyleczyć.Po czym dostaje znowu wiad,że samiec ma wyłamana nózkę bo zahaczył gdzieś w wolierce-coz przpadki chodza po zwierzetach.Niestety samiec zdechl a samica ma sie dobrze.wiem,że trafiły w dobre ręce inaczej bym ich nie oddała bo były dla mnie ważne a że chciałam wszystko sprzedac to wolałam je oddać komus kto je pokocha i pokochał jak ja.Dlatego mysle,że symboliczna opłata na szczescie,niech to bedzie nawet grosz ale bedzie.
-
- Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
- Kontakt:
Akcję którą zaproponowała pysia34 oficjalnie rozpoczął Grzegorz
Wczoraj zostałem obdarowany pięknym młodziutkim ptaszyskiem a daroczyńcą był nasz admin Grzegorz oto cudak którego przywiózł Grzesio
Połączyłam oba posty
Wczoraj zostałem obdarowany pięknym młodziutkim ptaszyskiem a daroczyńcą był nasz admin Grzegorz oto cudak którego przywiózł Grzesio
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony sob sie 28, 2010 07:18 przez sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam sebastian
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Za to wyjechałem z ważącą z pół tony ogromną wolierą:-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...