Ptaki chronione na świecie

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Ptaki chronione na świecie

Post autor: Rozalka:) » śr paź 09, 2019 20:26

Będę robiła prezentację o ptakach chronionych, wiem, że ich bardzo dużo, więc szukałam jakichś stron, gdzie są takie najbardziej znane albo najrzadsze wypisane. Znalazłam na razie to https://dinoanimals.pl/zwierzeta/najbar ... kow-top10/
Myślałam, że chociaż jednego będę kojarzyła ale mi nic one nie mówią <haha> Głównie tu są osoby posiadające wiedzę jedynie z ptaków hodowlanych ale może ktoś zaproponuje jakiś gatunek? Tylko nie jakaś papuga, bo te akurat znam a nie mogę nimi zapchać <haha> (z jedną może wybiorę, lecz sama zdecyduję) Jak nie znacie to nie, nie trzeba nic szukać, moja robota, to ja poszukam. Pomyślałam, że jeśli ktoś wie, to będzie oznaczało jakiś bardziej znany. W razie czego to na przykład z tamtej strony powybieram, nie wiem ile mi się zmieści, więc jeszcze zobaczę ile gatunków

Ps. Widziałam na Wikipedii listę gatunków z kategorii zagrożonych ale tamtym się nie sugeruję (nie wspominając że jest nieaktualna)

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » czw paź 10, 2019 14:14

gdzie bedziesz robiła tę prezentację ?

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Post autor: Rozalka:) » czw paź 10, 2019 18:51

w power pointcie. Tak na prawdę nie ma większego znaczenia czy znajdą się w mniej czy bardziej znane/zagrożone, tylko jak wybiorę same jakieś o małej liczbie informacji na Internecie to będę miała problem <haha> ale aż takich zdolności to chyba nie mam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”