dar dobrych ludzi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
Od Szkota trafiły do mnie dwie kaśki - jestem zachwycony - wprawdzie nie mam z nimi stałego kontaktu bo są w oddzielnym pomieszczeniu, ale są ciche, bardzo urocze, ruszają się świetnie, jak małe amazonki, takie duże koki dają, spacerują i w fajnych pozycją potrafią zawisnąć:)
Mam też w związku z nimi pytanie: Przebywają w pomieszczeniu zabudowanym,z dostępem do światła dziennego przez normalne okno, mają kaloryferek, ale zastanawiam się czy mam im przedłużać dzień? Normalnie mają jasno tak jak na dworze jest słońce, okna wychodzą na latarnie więc i w nocy i wieczorem nie panują egipskie ciemności, ale dzień i tak jest krótki. Przedłużać im oświetlanie np do 21, czy zostawić je tak jak są na zimę, a przedłużający się na wiosnę dzień będzie lepszym stymulatorem do lęgów?

Mam też w związku z nimi pytanie: Przebywają w pomieszczeniu zabudowanym,z dostępem do światła dziennego przez normalne okno, mają kaloryferek, ale zastanawiam się czy mam im przedłużać dzień? Normalnie mają jasno tak jak na dworze jest słońce, okna wychodzą na latarnie więc i w nocy i wieczorem nie panują egipskie ciemności, ale dzień i tak jest krótki. Przedłużać im oświetlanie np do 21, czy zostawić je tak jak są na zimę, a przedłużający się na wiosnę dzień będzie lepszym stymulatorem do lęgów?
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Witam,
Byłem posiadaczem 4 Nimf, z czego jedna z par doczekała sie młodych;). Obecnie przymierzam się do powrotu do Ptaków. Wiekszosc pieniedzy zamierzam zainwestowac w godne warunki dla Ptaka (tym razem na poczatek niech bedzie jeden, z biegiem czasu postaramy sie o partnera dla niego :) ). Jeżeli ktoś z was bedzie mial do oddania paputka (Aleksandretta obrożna, Amazonka badz Kakadu z priorytetem na Alekse, najlepiej recznie karmione), zanim dokonam zakupu, który planuję na marzec, prosiłbym o kontakt najlepiej Mailowy ( wudar1000@wp.pl ). Wszystkie pisklaki jakie miałem zawsze oddawałem za darmo, gdyż priorytetem było dla mnie znalezienie domu nowym ptaszkom :). Dlatego akcje popieram w 100%.
Pozdrawiam
Przepraszam za zasmiecanie, ale nie dopisałem, Że Nimfy także wchodzą w grę(najchętniej Lutino)jak i wieksze ptaki typu ara itp (tych raczej nikt nie chce oddac :) ). Woliera i tak bedzie spora wiec bez roznicy jaki ptak tam sie znajdzie, bedzie mial sporo miejsca. Pozatym głownie w nocy bedzie tam siedział, reszte dnia bedzie spedzał ze mna, poza klatka :)
Połaczyłam oba posty
Byłem posiadaczem 4 Nimf, z czego jedna z par doczekała sie młodych;). Obecnie przymierzam się do powrotu do Ptaków. Wiekszosc pieniedzy zamierzam zainwestowac w godne warunki dla Ptaka (tym razem na poczatek niech bedzie jeden, z biegiem czasu postaramy sie o partnera dla niego :) ). Jeżeli ktoś z was bedzie mial do oddania paputka (Aleksandretta obrożna, Amazonka badz Kakadu z priorytetem na Alekse, najlepiej recznie karmione), zanim dokonam zakupu, który planuję na marzec, prosiłbym o kontakt najlepiej Mailowy ( wudar1000@wp.pl ). Wszystkie pisklaki jakie miałem zawsze oddawałem za darmo, gdyż priorytetem było dla mnie znalezienie domu nowym ptaszkom :). Dlatego akcje popieram w 100%.
Pozdrawiam
Przepraszam za zasmiecanie, ale nie dopisałem, Że Nimfy także wchodzą w grę(najchętniej Lutino)jak i wieksze ptaki typu ara itp (tych raczej nikt nie chce oddac :) ). Woliera i tak bedzie spora wiec bez roznicy jaki ptak tam sie znajdzie, bedzie mial sporo miejsca. Pozatym głownie w nocy bedzie tam siedział, reszte dnia bedzie spedzał ze mna, poza klatka :)
Połaczyłam oba posty
Ostatnio zmieniony ndz sty 09, 2011 06:31 przez wudar, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja propoycja -najpierw zrób wolierę, pokaż warunki jakie stworzyłeś, a dopiero potem odezwij sie co potrzebujesz albo co byś chciał... Rozrzut masz spory więc warunki jakie musisz zapewnić też są spore. Nikt nie odda świeżej osobie na forum wartościowego ptaka jeśli nie wykażesz się właściwą wiedzą i warunkami, ze zwykłej prozaicznej przyczyny - nikt Cię tutaj nie zna 

- Nielot
- Ptaki które hoduję: aleksandretta
wudar pisze:Rozumiem i to jest wszystko jasne :). Narazie czekam na kolejne wypłaty zeby kupić coś porządnego.
Hej, wybacz że Ci się czepiam do ogłoszenia, ale i moim zdaniem gdybym miał komuś oddać papugę,
nie ważne czy falistą czy żako, to najpierw chciałbym zobaczyć, że idzie w dobre ręce, a nie na odsprzedaż,
Także jako osoba która sama by chętnie przygarnęła czy to aleksę, rozelkę białolicą, lub choćby białą nimfę
nawet nie marząc o większych ptakach, jakie wymieniłeś, wolałbym byś nie psuł tak świetnego wątku,
a najpierw pokazał co masz już do zaoferowania dla nich jako dom,
Ja przed zakupem najpierw myślałem o wolierze/dużej klatce, a potem pomyślałem o aleksie
która u mnie teraz lata nad wolierą pokojową kupioną razem z ptaszkiem.
PS proponuję wkleić fotkę nowego domku dla ptaszków jak już będziesz go miał do galerii i raz jeszcze napisać.
-
- Ptaki które hoduję: aleksa nimfa
Witam
Świetna sprawa z tym łańcuszkiem,już od dłuższego czasu was podczytuję część "znam " z innych for ,na chwilę obecną mam samiczkę aleksy (4lata) i samca nimfy (6 mieś)-w oddzelnych pokojach choć czasem razem polatają ,jak tylko dochowam się młodych -po nabyciu partnerów dla moich paputów dołczę sie do akcji
Pozdrawiam
P.S jak ktoś chciałby mnie obdarować partnerem dla aleksy lub nimfy to mój e-mail katkow6@wp.pl
Świetna sprawa z tym łańcuszkiem,już od dłuższego czasu was podczytuję część "znam " z innych for ,na chwilę obecną mam samiczkę aleksy (4lata) i samca nimfy (6 mieś)-w oddzelnych pokojach choć czasem razem polatają ,jak tylko dochowam się młodych -po nabyciu partnerów dla moich paputów dołczę sie do akcji
Pozdrawiam
P.S jak ktoś chciałby mnie obdarować partnerem dla aleksy lub nimfy to mój e-mail katkow6@wp.pl
- beatina
- Ptaki które hoduję: łąkówki wspaniałe, kanarki, amadyny wspaniałe
A ja bym sugerowala tablice ogloszen przyjme i sprzedam przeniesc zupelnie gdzie indziej. Tu chodzi o dar dobrych ludzi. A nie o szukanie frajerow ktorzy mi dadza cos za free. Prosilabym tez moderatorow o uprzatniecie tej przepychanki ogloszeniowej nie na temat z tego zacnego miejsca, bo pozostawia tylko niesmak....
Swoja droga. Zgodnie z moja obietnica. Mam 3 mlode kanarki. Jest to moj pierwszy kanarkowy leg. Chce jednego z nich podarowac komus kogo bede znac przez to forum. Zastanawiam sie mocno nad wyborem. Kanarki dopiero sie usamodzielniaja, ale za niedlugo beda szukac nowych wlascicieli. Co prawda to nie papugi, ale ptaszki rownie urodziwe
Swoja droga. Zgodnie z moja obietnica. Mam 3 mlode kanarki. Jest to moj pierwszy kanarkowy leg. Chce jednego z nich podarowac komus kogo bede znac przez to forum. Zastanawiam sie mocno nad wyborem. Kanarki dopiero sie usamodzielniaja, ale za niedlugo beda szukac nowych wlascicieli. Co prawda to nie papugi, ale ptaszki rownie urodziwe

Pozdrawiam,
Beata
============================
Beata
============================
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
[b]beatina, temat jest w jak najbardziej własciwym miejscu (został przeniesiony przez admina)[/b]
Tytuł TEGO tematu sam mówi za siebie bo jeśli Dar, to oddam.
Poza tym nikt, kto nie zna osoby, nie odda ptaka nikomu nieznanemu , a zwłaszcza jeśli nie pozna warunków w jakicich oddanemu pierzakowi przyjdzie życ. .....................
Ta jak piszesz ,,przepychanka" TEŻ jest potrzebna i wypowiedzi pozostaną, gdyż tak naprawdę uwidaczniają ,,zamiary" tych, którzy ptaka chcieliby otrzymać.
A poza tym co w tym złego, że ktoś np. nie mając kasy na zakup, TU poprosi o papużkę i tylko od darczyńców będzie zależało czy ją dostanie
Przecież nikt nikogo nie zmusza do oddania.
Zapewniam, ze temat na bieżąco jest przeglądany i w razie awantur posty bedą kasowane.
Tytuł TEGO tematu sam mówi za siebie bo jeśli Dar, to oddam.
Poza tym nikt, kto nie zna osoby, nie odda ptaka nikomu nieznanemu , a zwłaszcza jeśli nie pozna warunków w jakicich oddanemu pierzakowi przyjdzie życ. .....................
beatina pisze:........ Prosilabym tez moderatorow o uprzatniecie tej przepychanki ogloszeniowej nie na temat z tego zacnego miejsca ........
Ta jak piszesz ,,przepychanka" TEŻ jest potrzebna i wypowiedzi pozostaną, gdyż tak naprawdę uwidaczniają ,,zamiary" tych, którzy ptaka chcieliby otrzymać.
A poza tym co w tym złego, że ktoś np. nie mając kasy na zakup, TU poprosi o papużkę i tylko od darczyńców będzie zależało czy ją dostanie

Zapewniam, ze temat na bieżąco jest przeglądany i w razie awantur posty bedą kasowane.
wojo kogo? kanarka? to kilkanaście złotych miesięcznie...due papugi już trudniej, ale wiele osób ma możliwość wydać 100-200zł na jedzenie ale nie ma jednorazowo na zakup,
wiele ptaków potrzebuje pomocy - tak jak np. Kuba -ara zielonoskrzydła który, spędził kilka lat w klatce o przekroju 50x50cm wysokości ok 1m! ma całkowity zanik mięśni skrzuydeł i nie wiem czy uda się te mięśnie kiedykolwiek odbudować...
Albo siedząca Klara w piwnicy! albo .....takich albo można mnożyć, to jednak proponuje w innym temacie niż ten
Ten ma na celu obdarowywanie a nie wykup, i inna jest jego celowosć niż to o czym piszesz.
wiele ptaków potrzebuje pomocy - tak jak np. Kuba -ara zielonoskrzydła który, spędził kilka lat w klatce o przekroju 50x50cm wysokości ok 1m! ma całkowity zanik mięśni skrzuydeł i nie wiem czy uda się te mięśnie kiedykolwiek odbudować...
Albo siedząca Klara w piwnicy! albo .....takich albo można mnożyć, to jednak proponuje w innym temacie niż ten

Ten ma na celu obdarowywanie a nie wykup, i inna jest jego celowosć niż to o czym piszesz.
-
- Ptaki które hoduję: aleksa nimfa
Hej jeżeli to było do mnie i chodzi o samca aleksy to jestem z Wawy i będzie ciężko, choć mąż ma rodzinę w Lublinie więc może udało by się zorganizować transport lub będziemy ich odwiedzać teraz niestety jestem po operacji i nie ruszam sie z domumaciejqa pisze:Jesli masz mozliwość dojechania do Lublina to zapraszam. 667724249. To moj nr tel. Mam samczyka ;)))

Dzisiaj otrzymalam od pysi34 2 gołabki diamentowe spotkałyśmy sie na chwilę w przerwie podróży do bytomia po sójkę.
Gołabki bardzo ładne.Jutro wstawie fotki bo dzisiaj nie chce ich ganiać,niech się oswoją z miejscem i nowymi ptakami.
Jutro może jak znajde ciekwe gołabki na giełdzie w pszczynie to dokupie do par każdej damie:)
bardzi Ci dziekuję.
Gołabki bardzo ładne.Jutro wstawie fotki bo dzisiaj nie chce ich ganiać,niech się oswoją z miejscem i nowymi ptakami.
Jutro może jak znajde ciekwe gołabki na giełdzie w pszczynie to dokupie do par każdej damie:)
bardzi Ci dziekuję.
-
- Ptaki które hoduję: ooo
- Kamiol7
- Ptaki które hoduję: Nimfy , Faliste , Świergotki , Modrolotki , Rozelle , Konury , Kanarki ,Zeberki
- Kontakt:
świetny pomysł z tym że możemy kogoś obdarować papugaą . Mam 6 nimf 1 nierozłączkę i jutro bede miał 2 papużki faliste . Chętnie mogę komuś przekazać papugę bo będe mmiał młode nimfy .
Mam też pytanie związane z moim marzeniem . Zawsze chciałem mieć Lorysę górską lub Aleksandrette . Badzo byłbym szcześliwy gdyby ktoś mnie obdarował taką papugą . Niestety jest to troszkę duży koszt papugi . Zapewniam że będe troszczył się o nią jak najlepiej . :)
a to moje stadko nimf :
Mam też pytanie związane z moim marzeniem . Zawsze chciałem mieć Lorysę górską lub Aleksandrette . Badzo byłbym szcześliwy gdyby ktoś mnie obdarował taką papugą . Niestety jest to troszkę duży koszt papugi . Zapewniam że będe troszczył się o nią jak najlepiej . :)
a to moje stadko nimf :