PRZYJMĘ NIECHCIANE PAPUGI !

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

maciejqa
Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
Kontakt:

PRZYJMĘ NIECHCIANE PAPUGI !

Post autor: maciejqa » wt wrz 14, 2010 19:45

Witam ! Postanowiłem założyć ten temat ponieważ jest dużo osób które nie chcą swoich papug... Przyjmę każdą nie chcianą papugę. Obojętnie czy jest ona kaleką czy jest zdrowa. Mam bardzo dużo miejsca na trzymanie papug. Mam woliery zewnętrzne, wewnętrzne mam klatki w pokojach gospodarczych. Papugi karmię dobrym jedzeniem, urozmaiconym. Mam już (kilka) papug moje papugi są wolne od chorób ;))) Wszyscy Ci którzy nie chcą lub po prostu nie mogą trzymać papug mogą napisać do mnie lub zadzwonić. Wiem już coś na temat przyjmowania papug bo kilka przyjąłem jestem w stanie podpisać umowy że ptaków przyjętych nie sprzedam. Przygarnę każdą papugę !!!

Dane Kontaktowe :

tel.667-724-249
gg.8150706

Awatar użytkownika
misia458
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Rudosterki
Kontakt:

Post autor: misia458 » wt wrz 14, 2010 21:05

maciejqa, to chyba twoje ogłoszenie???
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7147545_rudosterka.html
Kochać zwierzęta to nie znaczy "być śmiesznym"

http://www.garnek.pl/anet00

maciejqa
Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
Kontakt:

Post autor: maciejqa » wt wrz 14, 2010 21:43

Tak założone... Papuga została kupiona lecz samczyk uciekł koledze i ją sprzedaje ;))) Nie martw sie nie sprzedaję przyjętych papug ;))) Pozdrawiam ;)))
Bo Moja Jedyna Miłość To Jest Motor ! Śląsk&Motor Zawsze Ponad Prawem !

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » wt wrz 14, 2010 22:13

A sprzedaz ją pózniej tak jak sprzedałes Diezla <mniche>jednej z osob,która Ci go oddala,która była tu na tym forum?Dziwne ,że sprzedałes samca z pary lęgowej rudosterek.Kiedys przez telefon opowiadałes mi o swojej ogromnej hodowli duzych papug,a tu prosze..psikus.
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

maciejqa
Kontakt:

Post autor: maciejqa » wt wrz 14, 2010 22:26

Szkot piszesz jakieś bzdury tak ja sprzedałem dizla ??? Przyjedz do Lublina to ci go pokarze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo już mnie zaczynasz denrwować z tym twoim gadaniem ... Ile można Tobie razy tłumaczyć ??? Przyjedziesz zobaczysz .....

Grzeczniej proszę. Ostrzeżenie
Ostatnio zmieniony śr wrz 15, 2010 04:24 przez maciejqa, łącznie zmieniany 1 raz.

szkot
Kontakt:

Post autor: szkot » śr wrz 15, 2010 10:44

Czekam,znajde tylko swoje archiwum gg. Jesli nie udało Ci sie go sprzedac,to widziałem tą oferte,ba nawet rozmawiałem z Tobą na temat kupna tej papugi,która ponoc dostałes od cioci. To są fakty. Rozmawiam grzecznie i kulturalnie,ale nie chce by ktoś dał sie oszukać. Raz piszesz o rudosterkach swoich,że masz pare i to lęgową,a tu nagle sprzedajesz samca...Noi gdzie ta hodowla żako,lor wielkich które ponoc masz i rozmnażasz?

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » śr wrz 15, 2010 10:52

szkot, szkoda słów i tak naprawdę ptaków które mu ludzie powierzają - bardziej ufam tobie. Gdyż pełno jest bajkopisarzy którzy chcą się łatwo dorobić.
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

szkot
Kontakt:

Post autor: szkot » śr wrz 15, 2010 14:17

Tu chodzi o to,czy ufać czy nie.Tu chodzi o kłamstwo.Pisze maciejqa ,że ma wolierzy zewnetrzne,wewnetrzne,a na zdjeciach wczesniej widac było aleksandretty,swiergotki i rudosterki w jednej klatce gdzies w piwnicy. Sprawe z mnichą od jednej z userek pamietam dobrze.Nawet napisała sama,że oddała ją "hodowcy " z Lublina.Po paru tygodniach czytam ogłoszenie,że ptak jest na sprzedaż i ze oddała mu ją jego ciocia. Tu pisze,że przyjmie papugi,a tu sprzedaje samice,która ponoc była w parze z samcem którego sprzedał.Para ta nawet lęgowa była.Patrzylem na zdjecia tych ptakow i miały spory ubytek piór.Dziekuje pabloj za poparcie.Już dawno pisałem adminom,że to kłamca,któremu dopieli status hodowcy.Nie chciałem poruszać tego na forum,bo bez sensu jest oczernianie kogos,ale jezeli ktos zaczyna probowac kłamac na taka skale no to przepraszam,ale cisza jest niewskazana.

pysia34

Post autor: pysia34 » śr wrz 15, 2010 15:33

nie znam osobiście Maciejki i nie chcę wszczynać awantur, ale ostatnio z pewnością sprzedałtą rudowsterkę innemu młodemu ludkowi któremu strasznie się ona darła i prosił o pomoc finansową w wysokości 250zł :-) jeśli ktoś sprzedaje samą samicę z pary rzekomo lęgowej to wątpliwy z niego hodowca :-(
dobry hodowca sprzedałaby parę a nie samą samicę która się potwornie drze do swojego samczyka ...
Popieram Szkota i Pabloja :-)

Wojo
Ptaki które hoduję: -

Post autor: Wojo » śr wrz 15, 2010 15:53

Tak, sprzedał "krecikowi/lorysie"
Wojtek

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » śr wrz 15, 2010 22:56

postanowiłem poszukać i np. to jego ogłoszenia
Sprzedam nastepujace papugi:

- mnicha nizinna osfojona z papierami do rejestacji i klatka. Papuga gada nie boi sie czlowiek sama przylatuje na rece glowe.

- mlode rozelle standart po samicy lutino i samcu standart

- legowe pary falistych

- legowa pra aleksandrett zielonych 4 letnich.

gg 8150706
e-mail maciejqa1994[<@>]o2.pl
teresa1623[<@>]o2.pl
tel. 667724249
ze strony http://www.papugi-prw.com/ciech/index.p ... tstart=140

kolejne

Witam sprzedam nastepujace papugi:

para rozelli :

-samiec czerwony pastel 07

- samica cynamon 07

Parka rozell bladoglowych dorosle

i wiele innych ptaszkow prosze o kontakt

667724249 tel

8150706 gg

POZDRAWIAM PATRYK
z tej samej strony

kolejne
http://www.gratka.pl/ogloszenie/5757177 ... nimfy.html

kolejne
http://allegro.pl/item1186066439_aleksa ... apugi.html

To wszystko na podstawie pierwszej strony w gogle więcej już mi się nie chciało szukać.
Moim zdaniem to jest - tanio kupie lub przyjmę a drożej sprzedam, potrzymam w piwnicy i będzie ok.
Osobiście nie polecam
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

ewahejduk
Ptaki które hoduję: nierozłączki

Post autor: ewahejduk » śr wrz 15, 2010 23:06

Warunki takie raczej nie zachwycające by oddać swoją papugę.

maciejqa
Kontakt:

Post autor: maciejqa » czw wrz 16, 2010 12:33

Nie rozumiem Was wcale... To że sprzedaję papugi to zło ??? Taki szkot jesteś mądry to przyjedź i zobacz jakie i gdzie mam papugi ;))) I odrazu sprawdzisz czy mam mnicha ;))) Żałosne... To już w tym kraju nawet papug nie można sprzedać ??? Chyba ja też musiałem je jakoś kupić... Szkot z Radomia nie masz daleko ;))) śmiechu warte ;))) Nie wiem jak tak można krytykować kogos kogo się nie zna nie było u niego i nie widziało ... To jest chamskie zachowanie ale to świadczy o Was nie o mnie ...

szkot
Kontakt:

Post autor: szkot » czw wrz 16, 2010 16:52

Ta dyskusja robi sie bez sensu,moze i masz ta papuge,ale jest konkretny dowod,że chciałes ją sprzedać gadajac bzdury,że masz ją od cioci,a nasza userka Twoją ciocia nie jest bo pisała,że znalazła hodowce.Dostałes ją za darmo. Mowiłes mi kiedys o tym ,że duze papugi masz,ary,lory,żako jakos nie chwaliłes sie za bardzo i dziwne skoro je ponoc rozmnazasz a pytales sie na forum jak rozmnozyc rudosterki.W Lublinie to nawet studiuje wiesz?Sprzedajesz starsze ptaki,rozelle itp,a sam piszesz,że przyjmiesz wszystkie i to obojetnie jakie. Nie trzeba byc ekspertem,aby widziec,że cos tu nie gra.

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » czw wrz 16, 2010 16:56

To że hodowcy sprzedają papugi jest najnormalniejszą rzeczą. Jeżeli nie sprawdza im się jakaś para (lęgi) , lub nie che się dobrać to wtedy ptaki trafiają na rynek lub na różnego rodzaju aukcje. Takie ptaki to jest wtórny obieg i większość z nich trafia jako domowy pupil. Nie mam zamiaru nikogo oskarżać ani bronić. Niestety taka jest rzeczywistość. Wszyscy hodowcy zarówno na tym forum jak i innych sprzedają ptaki, w jaki sposób to robią to już ich indywidualna sprawa a kupujący ma zawsze prawo wyboru zakupu , jest tylu sprzedających że można wybierać. Jednak pamiętajcie o jednym , mianowicie szanujący się hodowca dba o swoją opinię.
Jeżeli szkot wniósł takie zarzuty to może je łatwo sprawdzić , przecież studjuje w Lublinie i na pewno maciejga nie będzie stwarzał problemu i sprawę zakończą przy piwie (tylko z umiarem). :lol: :lol: :lol:
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

szkot
Kontakt:

Post autor: szkot » czw wrz 16, 2010 17:45

Rozwiązanie to uważam za rewelacyjne.Owszem zgadzam sie z tym co piszesz,ale jest to dziwne dla mnie,że ktoś komus oddaje mniche,osoba podaje sie za hodowce,a potem stara sie sprzedac ptaszysko. Owszem,kazdy hodowca robi ze swoim przychówkiem co tylko chce,nawet rosół.Nikt nie mowi tu o ptakach hodowanych przez niego,tylko o tym,że ktos oddaje mu papugi majac swiadomosc,że papudze jest dobrze,a ta osoba sprzedaje go.Są osoby którym warto oddac niechcianą papuge<pysia>ale wtedy wiem,że papuga zostanie u tej osoby.Ja bardzo chetnie odwiedzilbym tą "hodowle" Macieqa.

pysia34

Post autor: pysia34 » czw wrz 16, 2010 18:33

Proszę :-) zaczynam się czuć jak Matka Teresa od papug :-) Choć faktem jest, że żadnej darowanej papugi nigdy nie zamierzam i nie zamierzałam sprzedać! Choć w zasadzie poza Kleopatrą i Rosołkiem (1,22zł) Każdą z papug kupiłam; Kuba (1.500zł), Tosia (3.000zł), Georg (2.000zł), Koko (550E) Pozostałe w normalnych rynkowych cenach :-)
W chwili obecnej zgłosiła się do mnie osoba celem oddania na leczenie lory wielkiej, która przestała latać i obdarła sobie całą pierś ze skóry spadając po wolierowej siatce :-(
Trudno takiej papudze nie pomóc...
Prosiłabym więc nie identyfikować mnie z osobami typu "przyjmę każdą niechcianą papugę" Mogę próbować pomóc takiej papudze ale nie w sposób w jaki to robią osoby tego typu :-( puszczając często w dalszy wtórny obieg :-( i to w różnym stanie niestety.
Może Maciejka pokazał by nam wolierowe zdjęcia tak aby uwiarygodnić swoją osobę o ile jhest to możliwe :-) i zaprosi kogoś z forum na wizytę lokalną :-) Ja chociaż czystością nie grzeszę miałąm już u siebie kilka z osób z forum , które zresztą podzieliły się wrażeniami z wizyt u mnie :-) Zresztą zapraszam mój dom jest otwarty co najwyżej zanieczyszczony lub brudny jak kto woli :-) od łupin , kupek i tego wszystkiego co potrafią zrobić paputy w 10 minut po sprzątaniu hihihihi (dzisiaj Kuba zanim zebrałam w drugim końcu resztę ziaren dla kur wysypał świeżo uzupełnioną miche pełną ziaren - za to kury mają pełen wypas jeśli chodzi o jedzenie :-) )

sebastian
Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
Kontakt:

Post autor: sebastian » sob wrz 18, 2010 07:46

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7189551 ... oddam.html
jeśli istnieje temat wrzucam link odnośnie oddania papug może ktoś jest zainteresowany.
pozdrawiam sebastian

szkot
Kontakt:

Post autor: szkot » sob wrz 25, 2010 13:26

Minął tydzien i widze,że tu cisza.Szkoda.Co ciekawe okazalo sie kolejne ogłoszenie sprzedazy starszych ptaków rozelli od tego"hodowcy" w Ogłoszeniu dotyczącego rudosterek napisane jest,że sprzedaje tylko dlatego,że nie ma samca.Samca którego sam zreszta sprzedał.Strasznie to śmierdzi oszustwem jak dla mnie.Ciagle czekam na to zaproszenie do tej"hodowli"

maciejqa
Kontakt:

Post autor: maciejqa » ndz wrz 26, 2010 10:46

Szkot nie będę ukrywał denerwujesz mnie jak mało kto ... Chcesz to napisz do mnie na gg umówimy sie i zobaczysz bo to jest żałosne. A po drugie gówno Cie obchodzi czy ja sprzedaję swoje papugi czy nie, nie wiesz z jakiego powodu sprzedaje więc nie komentuj ... Nie znasz mnie nie znasz moich ptaków więc po co sie odzywasz ??? Zawsze masz jakieś problem ... Człowieku ogarnij się !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”