Nauka mówienia
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
- Kontakt:
Nauka mówienia
Czy wasze senegalki mają już jakieś osiągnięcia w mówieniu?Czy można powiedzieć,że samiczki lepiej uczą się mówić od samców lub odwrotnie?Dużo pisze się ,że senegalki niewiele odbiegają od żako ,czy jest to również uzasadnione w zdolności do naśladowania?
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Senegalka którą oswajałem nauczyła się mówić w przeciągu dwóch miesięcy, była super oswojona , reagowała na swoje imię i po zawołaniu przylatywała do mnie przez kilka pokoi na rękę, jak zmieniła właściciela to miała coś o koło 5-ciu miesięcy i mówiła ''Wacek i Wacek jest łobuz'' Moje dziewczyny nadały mu imię Wacek i podobno tak już zostało u nowych właścicieli. Czy ptak potrafi więcej gadać tego już nie wiem.
Ostatnio zmieniony pt sty 14, 2011 05:49 przez WOJTEKZ, łącznie zmieniany 1 raz.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: senegalka
- Kontakt:
czyli prawda jest ze to zalezy od osobnika, lolek tez ma około 5 miesiecy, ale narazie próbuje dzwieki nasladowac. nie jest to jakims priorytetem, bardziej z ciekawosci pytam, na imię reaguje, tylko nie moze przyleciec przez te lotki.
Czasami wydaje sie jakby chciał cos powiedziec, takie jakby gaworzenie, no nic w kazdym badz razie wiem juz ze u tak młodych ptaków gadanie jest mozliwe aczkolwiek nie pewne:)
pozdrawiam
Czasami wydaje sie jakby chciał cos powiedziec, takie jakby gaworzenie, no nic w kazdym badz razie wiem juz ze u tak młodych ptaków gadanie jest mozliwe aczkolwiek nie pewne:)
pozdrawiam