Senegalka w domu
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- jolly_mah
- Ptaki które hoduję: senegalka
- Kontakt:
Al obcięcie ogona i uszu powoduje, że po pierwsze dociera do niego mniej bodźców słuchowych, a po drugie ma zaburzoną równowagę.
Misia458 myślę, że podreptanie po świeżej trawce, ale połażenie po drzewku jest w pewną radością dla ptaka, niestety papużka będzie stała na pierwszym piętrze w moim pokoju, a klatkę mam taką:
http://allegro.pl/wielka-klatka-dla-pta ... 76987.html
więc nie jestem w stanie codziennie jej wynosić na dwór!
Bezpieczeństwo polegałoby na tym, że nie wleci do gotującej się zupy, nie wpadnie w szybe, nie wyleci przez okno, nie wleci do kominka, albo nie usiądzie na psie któremu to się może nie spodobać itp itd, różne sytuację w życiu się zdarzają.
Tak jak powiedziałam już wcześniej - ja lotek, mojemu paputowi, nie zamierzam podcinać.
Misia458 myślę, że podreptanie po świeżej trawce, ale połażenie po drzewku jest w pewną radością dla ptaka, niestety papużka będzie stała na pierwszym piętrze w moim pokoju, a klatkę mam taką:
http://allegro.pl/wielka-klatka-dla-pta ... 76987.html
więc nie jestem w stanie codziennie jej wynosić na dwór!
Bezpieczeństwo polegałoby na tym, że nie wleci do gotującej się zupy, nie wpadnie w szybe, nie wyleci przez okno, nie wleci do kominka, albo nie usiądzie na psie któremu to się może nie spodobać itp itd, różne sytuację w życiu się zdarzają.
Tak jak powiedziałam już wcześniej - ja lotek, mojemu paputowi, nie zamierzam podcinać.
Karoline
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
jolly_mah pisze:Al
Chyba problem został rozwiązany

To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- jolly_mah
- Kontakt:
Nie wiem czy tak się używa tego garnka.pl? Ale mam nadzieję, że link działa.
Na razie tylko 2 zdjęcia, bo dziwnie się patrzył na aparat :)

Na razie tylko 2 zdjęcia, bo dziwnie się patrzył na aparat :)
Ostatnio zmieniony wt mar 01, 2011 16:55 przez jolly_mah, łącznie zmieniany 2 razy.
Karoline
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
Już wiem dlaczego trochę się bał Twojej ręki. Ja zawsze podchodziłem do nich i bawiłem się w koszulkach z krótkim rękawkiem. Nic na siłę, tylko spokojnie u mnie nie widział kobiet.
Rób zdjęcia i wstawiaj na garnek. Tam pod zdjęciem jest link i kody. Wstarczy skopiować link na forum i wtawić tu ten link a zdjęcie się pojawi.
Kuba jest samcem.

Rób zdjęcia i wstawiaj na garnek. Tam pod zdjęciem jest link i kody. Wstarczy skopiować link na forum i wtawić tu ten link a zdjęcie się pojawi.
Kuba jest samcem.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
No no następne pokolenie rośnie
rób zdjęcia codziennie to się przekona,że aparat nie gryzie i z czasem zacznie pozować.Papugi lubią kiedy się im poświęca czas więc napewno nie będzie marudził,a żyrandola szkoda,bo już za niedługo nie będzie taki ładny jak się Kuba na dłużej nim zainteresuje
Zrób mu plac zabaw i powieś wysoko na ścianie wtedy żyrandol ocaleje

- jolly_mah
- Kontakt:
plac zabaw jest już zamówiona, mam nadzieje, że bedzie się mu podobać, w tym tygodniu powinien już przyjść:
http://animalia.pl/produkt,11625,95,Tri ... 3%B3w.html
http://animalia.pl/produkt,11625,95,Tri ... 3%B3w.html
Karoline
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Świetne zabawki i place zabaw można zamówić tu: http://dlapapug.republika.pl/
Ja sama mam plac i kilka zabawek z tej strony, są super. Lub też jak radzi PawelHH, i zrobić samemu na wzór ze stronki
Ja sama mam plac i kilka zabawek z tej strony, są super. Lub też jak radzi PawelHH, i zrobić samemu na wzór ze stronki

- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Troche mała chyba ,ale na początek wystarczy tylko lepiej by było jakby te zabawki były wcześniej bo teraz przez pierwsze dni może się ich bać.Zrób jak radzi PawelHH bo będzie taniej i atrakcyjniej bo kore będzie można zdziobać 

- jolly_mah
- Kontakt:
To może teraz ktoś mi teraz powie, co mam zrobić, żeby Kubuś był delikatniejszy? Tzn ręki już nie gryzie (pstryknięcia w dziób pomogły), ale nie wiem czemu czasem dziobie mnie w policzek? Nie jest to nagminne, ale np jak usypia i się na niego NIE patrzę to mnie podszczypuje właśnie w policzek. Nie tak agresywnie mocno, ale jednak boli i nie wiem jak tego oduczyć, albo żeby robić to delikatniej. Tak sobie myślę, że może to przez to że do niego cmokam i daje mu buziaka w dziób? I może to taki jego sposób?
A i jeszcze jedno pytanie, senegalec nie za bardzo daje się drapać po karku, czy on tego nie lubi, czy może nie jest jeszcze do końca przekonany do mnie? A może po prostu nie ma na to ochoty?
A i jeszcze jedno pytanie, senegalec nie za bardzo daje się drapać po karku, czy on tego nie lubi, czy może nie jest jeszcze do końca przekonany do mnie? A może po prostu nie ma na to ochoty?
Karoline