Papugi w programie Magdy Gessler

O ptakach i nie tylko. Nowości, spostrzeżenia, krytyka.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

pysia34

Post autor: pysia34 » czw kwie 21, 2011 08:39

Z przykrością przyznaje że Zbych miał rację :( pewne osoby nigdy nie będą w stanie ze swoim fanatyzmem i charakterem scalić czegokolwiek ...
Żeby rozmawiać z ludźmi trzeba znaleźć złoty środek potrzeb i celów tak aby móc wpływać na środowisko. Nie można skłucać wszystkich niezłomną postawą, i budować wszystkiego na manipulacji kłamstwach i oszustwach. Nie ma się kilku twarzy dla każdego inną bo tak robią politycy... To sprawdza się tylko w poityce a nie w zwykłym życiu. W życiu codziennym liczy się szacunek, poważanie, wiedza, praktyka a nie kłamstwa i matactwa, manipulacje i źle pojęty fanatyzm.

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » czw kwie 21, 2011 08:56

Szkoda tylko ludzi którzy się naprawdę zaangażowali.
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

Awatar użytkownika
PawelHH
Ptaki które hoduję: różne
Kontakt:

Post autor: PawelHH » czw kwie 21, 2011 09:16

Bardzo szkoda, bo i ja wiązałem z tym nadzieję duże nadzieje, kilka inicjatyw zamarło "w trakcie". A Pysiu, wypowiadanie się w tym tonie, mówienie o manipulacji i oszustwach jest trochę nie na miejscu. Zawsze starałem się przy kłótniach w ptasim środowisku stawać z boku i nie wtrącać się, ale Twoje tego typu wypowiedzi już od pierwszej akcji spowodowały kłótnie. Mówienie o złotym środku w rozmowach z ludźmi to dla mnie nieco hipokryzja.

Ja więcej się nie wypowiadam, oświaczenie o upadku działalności poprzez wycofanie się paru osób z komitetu założycielskiego jest na forum. Możemy kontaktowac się prywatnie, a publicznie proszę Cię o nie imputowanie pseudosubtelne pewnych przywar w takim tonie.

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » czw kwie 21, 2011 10:34

Są 2 typy organizacji działających bez "kłótni"
1. na czele "guru" a reszta to jego wyznawcy
2. na czele osoba z "kasą" a reszta to liczący na kasę, z założeniem, że dostęp do "kasy" ma tylko szef.

pysia34

Post autor: pysia34 » czw kwie 21, 2011 10:40

Przyznaje że tak to często działa JC :) Natomiast na to aby być dojną krową wiele osób się po prostu nie godzi :)
Dlatego są rozpaczliwe prośby na niektórych forach o kasę żeby przetrwały :)
A z guru bywa jak bywa :) różnie się to kończy :) kiedy ktoś ośmiela się mieć inne nieco odmienne zdanie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Książki/Artykuły-”