Owoce
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: teraz żdne, kiedyś: nimfy, faliste
- Kontakt:
Ważna jest przede wszystkim CIERPLIWOŚĆ. Pokarmy trzeba podawać na różne sposoby (kostka, plasterki, potarte, zabawki z owoców, kawałki owoców poukrywane w różnych częściach klatki, z ręki). Jeśli papuga raz nie zjadła banana, to wcale nie oznacza, że go nie lubi. Trzeba próbować.
U mnie zadziałało to, że owoce podawałem rano jeszcze przed uzupełnieniem karmników z ziarnem. Papugi z głodu spróbowały nowego jedzonka i akurat im zasmakowało (oczywiście nie głodziłem papug. jeśli przez pół godziny nic nie tknęły dałem im normalnie ziarno.)
U mnie zadziałało to, że owoce podawałem rano jeszcze przed uzupełnieniem karmników z ziarnem. Papugi z głodu spróbowały nowego jedzonka i akurat im zasmakowało (oczywiście nie głodziłem papug. jeśli przez pół godziny nic nie tknęły dałem im normalnie ziarno.)
To mit, że papuga ma inteligencję pięcioletniego człowieka. To człowiek ma inteligencję pięcioletniej papugi.
-
- Ptaki które hoduję: senegalka
Witam jakie owoce i warzywa można podawac z hipermarketu. Mieszkam w Warszawie i nie mam za bardzo gdzie kupic nie ma targów. Moze mi ktoś podpowiedziec plis
a jeszcze jedno pytanie czy można podawac kupne ze sklepu mrożonki :kukurydzie, truskawki, jagody,śiwki,idt ...
Połączyłam oba posty

a jeszcze jedno pytanie czy można podawac kupne ze sklepu mrożonki :kukurydzie, truskawki, jagody,śiwki,idt ...
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2012 04:30 przez sebek78, łącznie zmieniany 1 raz.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Wszystkie które są zalecane dla papug, oczywiscie mrożonki też podajemy ale muszą być rozmrożone przed podaniem - , warzywa mrożone możesz jeszcze ugotować na parze