witamy wszystkich :)

-tutaj mozna napisac kilka słów o sobie o swoich skrzydlatych przyjaciołach o rodzinie i o tym czego sami sobie i innym życzylibyście-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
seti
Ptaki które hoduję: rudosterka hypoxantha

witamy wszystkich :)

Post autor: seti » czw lip 26, 2012 08:18

witam wszystkich, a tak dokładnie to witamy :) : ja - Sylwia, i Húrin - moja rudosterka (imię ze względu na "miłość" moego męża do Tolkiena :) )
Jak niejeden uczestnik tego forum, "zaczytuję" się od dawna, początkowo jako gość, później jako "zarejestrowany" użytkownik, choć do tej pory jeszcze się nie wypowiadałam - głównie ze względu na to, że pewnie nie czułam się "kompetentna"... choć teraz, z perspesktywy czasu, i własnych poszukiwań oraz doświadczeń, chodzi mi po głowie myśl podzielenia się własnymi przemyśleniami w pokonywaniu trudności w zbliżeniu z tym cudownym stworzeniem :) bo też pamiętam, jak poniekąd może być daleka droga od pewnych wyobrażeń, do codziennych problemów z oswajaniem, i jak bardzo poszukiwałam każdej informacji bądź wskazówki dotyczącej rudosterek...
I tu zapytanie do szacownych MODERATORÓW, czy mogę założyć nowy temat, czy też próbować dopisywać posty w istniejących tematach... ??
Dodam jeszcze, że nie jest to pierwsza papużka w moim życiu. Przez około 20 lat miałam papużki faliste. I choć uwielbiam wszystkie zwierzęta, i jak prawie każde dziecko marzyłam kiedyś o psie, to od pierwszego kontaktu, żadne nie jest w stanie przebić miłości do tego najcudowniejszego stworzenia!
więc jeszcze raz witam wszystkich i liczę na odrobinę wyrozumiałości dla nowego uczestnika forum :)

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » czw lip 26, 2012 11:20

Witaj!Nowe tematy zakładamy wtedy kiedy chcemy napisać coś czego jeszcze na forum nie było,a jeżeli chcemy podzielić się wiedzą na temat już istniejący to dopisujemy :mrgreen: Ponieważ jest dział o rudosterkach to tam opisuj swoje doświadczenia i pytania.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » czw lip 26, 2012 11:28

Witaj na forum. Od razu Gratulacje dla męża za dobry wybór, ja również uwielbiam Tolkiena a w szczególności jego trylogię Władca Pierścieni i książka i film jak i ze zniecierpliwieniem czekam na film pt Hobbit hehe

Mam nadzieje że pochwalisz się nam wszystkim zdjęciami Twojej papużki oraz o zauważone zachowanie nawyki i zwyczaje Twojej rudosterki

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » czw lip 26, 2012 13:10

seti, chciałoby się napisać: witaj Seti I - faraonie, władco starożytnego Egiptu z XIX dynastii, synu Ramzesa I i królowej Sitre, ojcze przyszłego wielkiego faraona Ramzesa II. :-D ale Ty jesteś kobiełką :-D - zatem skąd taki nick ? :mrgreen:
A tak na poważnie, to na naszym forum jest zasada, że przede wszystkim dopisujemy do już istniejących tematów - pkt 10 Regulaminu Forum i nie ważne że temat jest np z 08 roku . Nowe tematy zakładamy tylko wówczas, gdy na nasze ewentualne zapytania nie znajdziemy konkretnej odpowiedzi. Dlatego tak ważne jest przeczytanie tematów z interesującego Cię działu, w tym przypadku rudosterki, ale również tematów z działu Ogólnie o papugach i innych ptakach - Papugi w internecie, tam jest masa informacji :-D i tam też można pytać.

Awatar użytkownika
seti

Post autor: seti » pt lip 27, 2012 07:03

Krysiu, nawet nie wiesz jak mi miło, że wspomniałaś o Seti I!! :-) Jesteś pierwszą osobą, która od razu miała takie skojarzenie! :-D większość osób, w tym głównie mężczyźni, od razu kojarzyli to ze słynnym projektem badawczym :-D i zawsze musiałam tłumaczyć o co chodzi ;-D a nick, to imię jednej z moich ukochanych papużek - swoją drogą też samiczki, jak się okazało :-P ale używam go już od tak dawna (pewnie kilkanaście ładnych lat), że prawie sama zapomniałam że to męskie imię :-D
a co do mojego zapytania, to oczywiście znam regulamin i ewentualne konsekwencje :-) i teraz, kiedy już się odezwałam, na pewno będę się starała pisać w tematach, w których będzie mi się wydawało że mam coś w miarę sensownego do powiedzenia :-D a pomysł przyszedł mi do głowy, bo nawet w dziale o rudosterkach, jest kilka tematów dotyczących konkretnych ptaszorków, i jakoś nie na miejscu wydawało mi się rozpisywanie w tych wątkach o moim przypadku :-) dlatego wolałam zapytać, ale przemyślę to jeszcze raz :-D

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt lip 27, 2012 07:32

seti pisze: ..... większość osób, w tym głównie mężczyźni, od razu kojarzyli to ze słynnym projektem badawczym :-D i zawsze musiałam tłumaczyć o co chodzi......

Bo większość mężczyzn w przestrzeni kosmicznej poszukuje Marsjanek z wypietymi do przodu ,,wyrostkami na klatce schodowej" co to są niby ozdobą, jakby kobietom ziemskim czegoś brakowało :mrgreen: stąd takie skojarzenia Twego nicka :mrgreen:
Ja tam wolę historię :-D niż jakieś tam kosmiczne brednie albo inne potwory rodem z filmów s-f :mrgreen:

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pt lip 27, 2012 21:49

Oj tam oj tam hehe pomarzyc kazdy moze hehe jednak co prawda to prawda. Ziemskie kobitki tym bardziej nasze polki sa najpiekniejsze na swiecie ;p

Awatar użytkownika
seti

Post autor: seti » sob lip 28, 2012 05:08

Krysiu, w pełni się z Tobą zgadzam! :-) i co do mężczyzn, i co do historii (a pomyśleć, że kiedyś w szkole jej nie lubiłam! :-P)
Adrian1... Krysia tu o Marsjankach, a Ty piszesz, że
polki sa najpiekniejsze na swiecie
tylko na świecie?? powinieś był napisać że we WSZECHŚWIECIE!!! :-D wybaczam ci tylko dlatego że też uwielbiasz Tolkiena :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Poznajmy się-”