Witam Serdecznie!
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, rozelle, górskie, księżniczki walli
- Kontakt:
Witam Serdecznie!
Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów!
Moje hobby zaczęło się u mnie nie jak u innych hobbystów - od parki papużek falistych - a właśnie od jednej nimfy lutino "Gucia", który okazał się później samiczką :)
Kiedy tzymałem go w domu dokupiłem mu samiczkę aby nie był bardzo samotny i tak to się zaczęło :)
Rok pózniej nimfy trafiły do woliery ogrodowej o wymiarach 3x3x2,5m (szerxdlxwys). Do towarzystwa dokuiłem jeszcze cztery nimfy w różnych mutacjach.
Na dzień dzisiejszy doczekałem się już kilku pokoleń młodzieży - nadwyżki oczywiście już upłynniłem.
Zadbałem również o odpowiednie odświeżanie stada, czyt. zmiany krwi i tak na dzień dzisiejszy wygląda moje stadko nimf.
Moje stadko Nimf - luty 2012
W ubiegłym roku postanowiłem rozszerzyć hodowlę o świergotki seledynowe. Ptaki zimowały razem z nimfami, ale za kilka dni trafią do swojej woliery, którą właśnie kończę :)
Moje Świergotki Seledynowe - luty 2012
W dalszym planie mam poszeżenie mojego stadka o różne mutacje świergotek oraz rozelle.
I tak jeszcze dla uściślenia, gościem tego forum jestem już od kilku lat ale rejestracji dokonałem niedawno gdy poszukiwałem możliwości dokonania prenumeraty Nowej Exoty.
Forum zawsze służyło mi wieloma wskazówkami i mam nadzieję że kiedyś i moje doświadczenia będą pomocne dla innych.
Jeszcze raz Serdecznie Witam :)))
Moje hobby zaczęło się u mnie nie jak u innych hobbystów - od parki papużek falistych - a właśnie od jednej nimfy lutino "Gucia", który okazał się później samiczką :)
Kiedy tzymałem go w domu dokupiłem mu samiczkę aby nie był bardzo samotny i tak to się zaczęło :)
Rok pózniej nimfy trafiły do woliery ogrodowej o wymiarach 3x3x2,5m (szerxdlxwys). Do towarzystwa dokuiłem jeszcze cztery nimfy w różnych mutacjach.
Na dzień dzisiejszy doczekałem się już kilku pokoleń młodzieży - nadwyżki oczywiście już upłynniłem.
Zadbałem również o odpowiednie odświeżanie stada, czyt. zmiany krwi i tak na dzień dzisiejszy wygląda moje stadko nimf.
Moje stadko Nimf - luty 2012
W ubiegłym roku postanowiłem rozszerzyć hodowlę o świergotki seledynowe. Ptaki zimowały razem z nimfami, ale za kilka dni trafią do swojej woliery, którą właśnie kończę :)
Moje Świergotki Seledynowe - luty 2012
W dalszym planie mam poszeżenie mojego stadka o różne mutacje świergotek oraz rozelle.
I tak jeszcze dla uściślenia, gościem tego forum jestem już od kilku lat ale rejestracji dokonałem niedawno gdy poszukiwałem możliwości dokonania prenumeraty Nowej Exoty.
Forum zawsze służyło mi wieloma wskazówkami i mam nadzieję że kiedyś i moje doświadczenia będą pomocne dla innych.
Jeszcze raz Serdecznie Witam :)))
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
aklorek, witamy witamy i do czynnego udziału w życiu forum zapraszamy
Obyś tylko miał ochotę i czas by pomagać innym . Byś nie znikł jak kamfora ......
A stadko naprawdę jest urocze. Woliera ma piękne i solidne zadaszenie.
Czy słońce wpada do środka ?

aklorek pisze: ...... Forum zawsze służyło mi wieloma wskazówkami i mam nadzieję że kiedyś i moje doświadczenia będą pomocne dla innych.
Obyś tylko miał ochotę i czas by pomagać innym . Byś nie znikł jak kamfora ......

A stadko naprawdę jest urocze. Woliera ma piękne i solidne zadaszenie.
Czy słońce wpada do środka ?
-
- Kontakt:
glizda177 pisze:a ja poprosze o wiecej fotek woliera pieknie zrobiona :)
piekne ptaki mi sie widzi bialoglowa nimfa od dawna..
Dziękuje!
Na razie troche brakuje mi czasu ale jak tylko skoncze rozbudowe woliery to zamieszcze wiecej zdjec woliery z rozbudową :)
A poniżej zdjęcie ciekawej mutacji którą uzyskałem w zeszłym roku, białogłowa-perłowa samiczka :)
Białogłowa, perłowa samiczka lipiec 2011
-
- Kontakt:
glizda177 pisze:a ja poprosze o wiecej fotek woliera pieknie zrobiona :)
piekne ptaki mi sie widzi bialoglowa nimfa od dawna..
Witam Ponownie!
Na życzenie forumowiczów no i troche zeby się pochwalić :) przedstawiam kolejne zdjęcia z tegorocznej rozbudowy woliery.
Dzisiaj właśnie zakończylem prace! :)))
Aha prosze o przeglądanie strony z linka od dołu do góry, tak wstawilem zdjęcia jezeli chodzi o kolejnosc budowy :)
Pozdrawiam!
Rozbudowa woliery marzec 2012
-
- Kontakt:
Dziekuje Bardzo!
Staralem się jak mogłem. Może nieco drożej niż planowałem ale czego nie robi sie dla hobby :)
Wolierki są rozdzielone na 3 części. W jednej cześci brakuje jeszcze drzwi ale jutro to nadrobie :)
Na razie w jednej cześci będą świergotki a w dwóch pozostałych nimfy. Planuje rozgrodzić pary aby trochę bardziej kontrolować spokój w czasie lęgów.
A tak gdzieś w planach krąży zakup rozelli białolicych więc podział się przyda :)
Staralem się jak mogłem. Może nieco drożej niż planowałem ale czego nie robi sie dla hobby :)
Wolierki są rozdzielone na 3 części. W jednej cześci brakuje jeszcze drzwi ale jutro to nadrobie :)
Na razie w jednej cześci będą świergotki a w dwóch pozostałych nimfy. Planuje rozgrodzić pary aby trochę bardziej kontrolować spokój w czasie lęgów.
A tak gdzieś w planach krąży zakup rozelli białolicych więc podział się przyda :)
A co kokego z ogrzewaniem?? nie potrzebują w ogóle??