-Zapoznajmy się raz jeszcze-

-tutaj mozna napisac kilka słów o sobie o swoich skrzydlatych przyjaciołach o rodzinie i o tym czego sami sobie i innym życzylibyście-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
kajtek
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

-Zapoznajmy się raz jeszcze-

Post autor: kajtek » ndz paź 15, 2006 11:24

To ja jako 1 sie przedstawie:
Mam na imie Kajetan ( Kajtek ) mam 14 lat i posiadam 1 Aleksandrette Obrozna, wczesniej posiadalem Rozelle Bialolica ( niestety zdechla :(( ) i jeszcze 1 nimfe, ktora zostawilem na tydzien u znajomego bo jechalem na wakacje, a ze nie byla nimfa oswojona to znalazla sobie partnera :) niedawno mialy mlode :) teraz jestem szczesliwym posiadaczem aleksandretty ktora jeszcze nie jest oswojona ale z reki mi juz je :)
Pozdrawiam, Kajtek
Ostatnio zmieniony czw paź 26, 2006 14:55 przez kajtek, łącznie zmieniany 4 razy.
Aleksandretta Obrozna (1) :)

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » ndz paź 15, 2006 15:41

Moje gratulacje za odwagę, może teraz za Twoim przykładem pójdą inni :?: :?: :?: :?: :?: Ja też dołączę, jednak jestem w lepszej sytuacji od innych , mam skopiowane wszystkie swoje posty ze starego uszkodzonego forum , szkoda że nie skopiowałem wszystkich tematów, teraz można by to wszystko powklejać.
Witam.
Widzę ze coraz więcej osób pisze o sobie , więc i ja napiszę kilka słów. Na imię mam Wojtek , nie lubię jak na forum zwracacie się do minie ''proszę pana'' , mam dopiero 48 lat i czuję się jeszcze młodo. Jestem żonaty ,mam córkę ,która właśnie skończyła 17lat i pomaga mi w oswajaniu ptaków, jednak nie przepadam i nie jestem zwolennikiem ręcznego karmienia ptaków, moim zdaniem ptaki powinny żyć w parach i się rozmnażać co nie znaczy że mają być nie oswojone. Ptaki hoduję już od 30 lat , moje pierwsze ptaki to była para gadających nimf to był prezent urodzinowy. Następnie na początku lat 80-tych mieliśmy prawie wszystkie gatunki papug dostępne w Polsce, były też i kanarki szlachetne , kolorowe i wegierskie ale to na samym początku i przez bardzo krótki okres czasu. Hodowla ,którą prowadziliśmy z ojcem była jedną z największych w naszym województwie. Trzymałem też żółwie , rybki a teraz mam dwa pieski- sznaucerki miniaturki. Obecnie już nie mam dużej hodowli , będzie wszystkiego o koło 150 papug ale jakich to napiszę już to w nowym temacie.
I już wklejone :lol:
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » ndz paź 15, 2006 21:58

ten temat-czyli poznajmy się był przez nas omijany z tego względu,że większość z Nas już się tak jakby zna-właśnie z forum które ktoś uszkodził.
Ja mam na imie Boguśka mieszkam w Krakowie i przygode z ptakami zaczełam od Rozelli Bladolicej,która po 3latach zdechła(teraz wiem że prawdopodobnie przez to że nie miałam bladego pojęcia o papugach)teraz mam nimfe z którą bardzo powoli się oswajam.Mam dwóch synów 14,15 lat i mieszańca terirera west whita z yorkiem.
P.SJa musiałam pisać.... :-(
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

JaAgata
Ptaki które hoduję: mała egzotyka
Kontakt:

Post autor: JaAgata » ndz paź 15, 2006 22:53

No cóż mnie to widać, ale mam nadzieje że mnie nikt nie rozpozna na ulicy hiiiii bo będę uciekać więc nie próbujcie :lol: :lol: :lol: ;-) ;-) ;-)
Od zawsze znosiłam wszystkie stworki do domu małe, duże, chore a nawet padłe i próbowałam reanimować jak się nie dało to robiłam pochówek :lol: i przez taki jeden mało się nie utopiłam bo poszłam na gliniankę i chciałam na wysepce pochować jednego stworka tylko już nie pamiętam co to było.
Jeżeli chodzi o ptactwo to takie hodowlane to w wieku 15 lat miałam 2 faliste, natomiast z tych w naturze to wychowałam 2 kawki, które zabrałam dzieciom, bo spadły z gniazda były tak odchowane jak papuga ręcznie karmiona, bo niestety były też ręcznie karmione oraz 4 jaskółki, które wypadły z gniazda. No i były gołębie też znajdki. No już nie będę się tu rozpisywać o psach , kotach, świnkach morskich i koszatniczkach, które miałam. A obecnie mam 2 fretki i 4 amadyny wspaniale no i 2 dzieci 14(K) i 12(M) lat oraz męża.

ewa
Ptaki które hoduję:

Post autor: ewa » pn paź 16, 2006 15:23

Mam na imie Ewa,jestem mamą 18 latka i 14 latka...Mam nadzieje ,ze dzięki nim nigdy nie będe stara.Mam też męża ,który tak jak i ja kocha zwierzaki,znosi więc cierpliwie towarzystwo zwierząt ,które ciągle przyprowadzam do domu...Poza zwierzętami kocham także czytac książki,chodzic po górach,robić swetry na drutach i słuchac muzyki....Nie toleruje kłamstwa.Ostatnio zauważyłam u siebie niepokojące objawy uzależnienia od....TEGO forum,musze coś z tym zrobić... :mrgreen: .

Awatar użytkownika
kajtek
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: kajtek » pn paź 16, 2006 22:59

Bardzo dziekuje za odpowiedzi :) Ciesze sie ze tu trafilem, tylko troszke niesmiale sie czuje w gronie doroslych osob :)
Pozdrawiam, Kajtek
Aleksandretta Obrozna (1) :)

JaAgata
Ptaki które hoduję: mała egzotyka
Kontakt:

Post autor: JaAgata » wt paź 17, 2006 05:23

Kajtek w jakim gronie doroslych osób ?? hę :mrgreen: tutaj sami młodzieńcy :lol: :lol:

ewa
Ptaki które hoduję:

Post autor: ewa » wt paź 17, 2006 14:15

No coś ty Kajtek!przeciez Ci napisałam ,że jestem absolutnie "w temacie",mam syna w twoim wieku ;-)

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator

Post autor: Boguśka » śr paź 18, 2006 08:44

ja mam nawet dwóch i też jestem w temacie - :shock:
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Awatar użytkownika
wanted
Zbanowany
Zbanowany
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: wanted » pn paź 23, 2006 15:49

Witam wszystkich serdecznie.
Może teraz ja coś o sobie napiszę.
Na forum tym zawitałem dzięki wspaniałej JaAgata która mnie tu zaprosiła-no i poszedłem za jej zaproszeniem. ;-)
Nazywam się Jacek Zaborowski i mieszkam na malowniczym Pomorzu nie daleko od morza. Swoje zamiłowanie do przyrody miałem już od młodzieńczych lat, kiedy to spędzałem wiele godzim w lesie na przechadzkach. Po raz pierwszy spotkałem się z ptakami ( hadowlane) w 2 klasie szkoły podst. Miałem wtedy wówczas parę nierozłączek czerwonoczelnych. Po pewnym czasie po nich przyszedł czas na faliste ( 30 sztuk) i nimfy (4 sztuki).Miałem także drobną egzotykę w ok. 20-tu gatunkach. Póżniej to już zacząłem kupowac inne papugi aż wkońcu miałem ich ponad 100sztuk stada podstawowego. Wszystko tak naprawdę u mnie zaczęło się troszkę póżniej kiedy to dostałem w prezencie parkę bażantów i kurek silek. Wtedy złapałem prawdziwego bakcyla. Obecnie ptaki hoduję już około 24 lat i w swojej hodowli posiadam wszystkie gatunki rozell, księżniczki Walii, Barabandy, Alexandretty obrożne (2kolory) i śliwogłowe,Swiergoty jak i też 4 gatunki kur ozdobnych, 7 gat.gęsi, 13 gat.kaczek, 12 gat.bażantów, pawie i 2 gat.przepiórów. Ogółem mam tego masę i najlepiej widać to na pochłanianym pokarmie. Moją hodowlę jednak nie mam zamiaru na tym zakończyć, gdyż mam jako cel założyć na swojej działce (obecnie zaczynam budowę domu) o pow. ponad 1.5 ha Prywatny Ogród Ornitologiczny, a w mojej myśli jest nabycie jeszcze wielu gatunków ptaków-w tym tych chronionych jak i cięrzko dostępnych. Napewno nabędę tez i kilka kopytnych, muflony już zamówiłem.
Jestem też moderatorem strony internetowej Polski Kurnik, jak i tym kimś kto coś tam zawsze napisze do kilku gazet.Lubię też odwiedzać inne strony.
Mam nadzieję że troszkę pożyję bo chce to ukończyć i pozostawić po sobie jakiś trwały ślad. 8-)
I to by było tyle na mój temat.
Aaaaa-.........zapomniałem jeszcze o moich traczach amerykańskich, a to przecierz takie piękne ptaszki. Jak mi one z głowy wyleciały
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw paź 26, 2006 15:02 przez wanted, łącznie zmieniany 1 raz.

ewa
Ptaki które hoduję:

Post autor: ewa » pn paź 23, 2006 15:53

Witaj Jacku!Imponująca hodowla...czy mozesz cos nam napisac o pawiach?Marzy mi się ,zeby po moim ogrodzie spacerował paw ale nie wiem czy mamy odpowiednie warunki dla takiego ptaka

Awatar użytkownika
wanted
Zbanowany
Zbanowany
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: wanted » pn paź 23, 2006 16:21

Ojejciu ewa, chyba w magazynie Woliery będzie mój artykół o tych ptakach, a jeśli nie to podam ci link. Mam nadzieję że się nie obrazisz, bo sporo jest pisania o tych ptakach a ja mam w tym momencie sporo do pisania ale o czymś innym. ;-)

Awatar użytkownika
mbk
Ptaki które hoduję: papugi

Post autor: mbk » wt paź 24, 2006 12:34

Zarejestrowałem się na tym forum, bo zachęciła mnie obecność na nim WojtkaZ i Dreda no i ostatnio poznanego na formum Woliery Wantada co wydaje mi się daje gwarancję rzeczowej dyskusji. Pozdrawiam ich i innych hodowców.

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » pt paź 27, 2006 13:43

ja jestem Mateusz z Radomia,tam gdzie robią zupki chińskie.19 lat mam.trójke rodzeństwa i rodziców.zwierzakow mam troszke.od wezy po legwany ale to brata,no ja tam trzymam papugi.jezdziłem konno od 10 lat no ale...i w tym miejscu dziekuje za pamiec jeszcze raz.noi teraz jeszcze chemia chemia i chemia ech.buzka
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

JacekW
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: JacekW » pt paź 27, 2006 14:50

-bądz pozytywnej myśli, a bedzie wszystko ok. teraz bedziesz spędzał dużo czasu w domu więc musisz ten czas na jakis przyzwoity cel wykorzystać-takim twoim celem będzie uczestnictwo w forum i pisanie jak najwięcej postów, postaram się również znaleść ci odpowidnia pracę -zajęcie tu na stronie
-witam cię serdecznie bo nie miałem jeszcze takiej okazji do kontaktu z tobą

pozdrawiam
JacekW

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator

Post autor: Boguśka » sob paź 28, 2006 09:56

to zapraszam do ofttopica-przekonajcie się ile i jak chcecie żyć- :lol: ja bym chciała dłuugoo i zdrowooo.......

aleksakoko
Ptaki które hoduję: *
Kontakt:

Post autor: aleksakoko » śr lis 01, 2006 09:32

Mam na imie Esther,mam 20 lat i mialam osiem lat nimfe koko niestety dalam ja kolezance na dwa tygodnie na czas moich zaliczen w Krakowie i podobno uciekla,strasznie z tego powodu cierpie bo umiala mowic swoje imie,siadala na ramieniu i bardzo lubiala tez klikac na komputerze.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Teraz od tygodnia posiadam aleksandrette najprawdopodobniej samczyk,ma podobno rok i strasznie boi sie reki na jej widok szaleje,zapraszam na moje gg wszystkich posiadaczy aleks
MERCI BISOUS
Moje koko Nimfa byl jedyny a teraz mam alekse

Awatar użytkownika
Figa
Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna

Post autor: Figa » śr lis 01, 2006 12:49

Oooo przystojniak z Ciebie Szkot :-) Ale się mnie nie obawiaj ;-) bo mam syna w twoim wieku :-P

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator

Post autor: Boguśka » śr lis 01, 2006 13:51

wklei sobie szkot to zdjęcie pod podpisem Pozdrawiam

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » śr lis 01, 2006 14:30

tia tylko ze ja nie umiem a dałem fote byscie sie wy nie wstydziły wstydzili.choc no niektorzi maja w profilu!
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Poznajmy się-”