-Zapoznajmy się raz jeszcze-

-tutaj mozna napisac kilka słów o sobie o swoich skrzydlatych przyjaciołach o rodzinie i o tym czego sami sobie i innym życzylibyście-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

lobo
Ptaki które hoduję:

Post autor: lobo » wt lis 07, 2006 22:38

Witam Wszystkich.
Jestem Lobo. Niektórzy mnie znają z PK :mrgreen: .
Choć specjalizuje sie w hodowli blaszkodziobych, to jednak coś ciagnie mnie w kierunku papug. Tym bardziej, że zwolniła mi sie ostatnio woliera ( 45 metrów kwadratowych) i rozmyslam nad ewentualnymi lokatorami ;-) .

JacekW
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: JacekW » śr lis 08, 2006 11:49

-wietamy ci lobo serdecznie-mam nadzieje że zagrzejesz to miejsce i nie bedziesz chciał go opuszczać wcale

JacekW

WojtekP
Ptaki które hoduję:

Post autor: WojtekP » sob lis 11, 2006 14:08

Trochę poczytałem(całe forum,no prawie) to może czas i na mnie .
No to jak w profilu widać mam na imię Wojtek.Troszkę lat już mam 36 i w zasadzie z wieloma forumowiczami znamy się (przynajmniej ze słyszenia)z innych papuzich stron.
Mam troszkę papug,ale trudno mi się określić hodowca czy trzymacz(a czy to ważne?)
To na początek tyle.Jeśli chcecie więcej to odpowiem na pytania.

ch5oh
Ptaki które hoduję:

Post autor: ch5oh » sob lis 11, 2006 14:21

No to teraz kolej na mnie.
Mam na imie Paweł, lat 18.
Papuzek jeszcze nie stety nie mam ( a moze i stety- narazie jestem na poziomie czytania, zadawania pytan i prob). Musze sie najpierw zaporzadnie poznac z literatura i wiedza czysto teoretyczna- taki glupi charakter- musze miec wszystko dopiete na ostatni guzik. Planuje w niedlugiej przyszlosci hodowac rozelle bialolice i krolewskie, w wolierze zewnetrznej. Rowniez niedlugo planuje senegalke, ale jak narazie priorytetem sa rozelle. Mam nadzieje ze ta "zabawa" mi sie naprawde wkreci i w przyszlosci stworze jakas mala hodowle domowa:)
- gekony lamparcie, placzace, coleonyxy (jaszczurki)
- miniaturowe agamy brodate (jaszczurki)
- kameleona jemenskiego (jaszczurka)
- kilkanascie skorpionow.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 17:54 przez ch5oh, łącznie zmieniany 1 raz.

JaAgata
Ptaki które hoduję: mała egzotyka
Kontakt:

Post autor: JaAgata » sob lis 11, 2006 15:13

To nie głupi charakter ch5oh ( ales sobie nik wymyślił :lol: ) ale bardzo mądre postanowienie ponieważ zanim się weźmie coś do domu trzeba wiedzieć wszystko na ten temat i czy da się rade, unika się dzięki temu niepotrzebnego stresu dla siebie i zwierzaka -jakie by ono nie było. Takie pochopne decyzje w wielu przypadkach doprowadzaja do oddawania zwierzaka w nastepne ręce, a zwierzak to nie pluszowa zabawka. Witam i pozdrawiam.

ch5oh
Ptaki które hoduję:

Post autor: ch5oh » sob lis 11, 2006 15:21

Wielkie dzieki za pocieszenie:) mam nadzieje ze jest tak jak mowisz.

JacekW
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: JacekW » sob lis 18, 2006 19:56

-witam nowo przybyłych użytkowników na Forum dyskusyjnym- "PAPUGI i PAPUŻKI"-
i pozdrawiam serdecznie

JacekW

Awatar użytkownika
kajtek
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: kajtek » wt lis 21, 2006 16:14

uhh...ale dawno mnie nie bylo :D to z powodu imprezy i szkoly ;p dziekuje za zyczenia :)
Aleksandretta Obrozna (1) :)

Piotr123
Ptaki które hoduję:

Post autor: Piotr123 » ndz gru 10, 2006 14:26

Witam. Mam na imie Piotr.Moja amatorska hodowla zaczęła sie od jednej parki Nimf, potem faliste, kozice itp i tak dorobilem sie sporej gromadki.Zacząłem sie zastanawiać czy niezająć sie profesjonalną hodowlą czyli zacząć je rozmnażać i sprzedawać.Jednak niewiem czy jest to oplacalne.Z zawodu jestem Kowalem, wiec raz jest lepiej a raz gorzej.Niewiem czy dam rade finansowo no i czy mam szanse na to ze co nie co mi sie zwróci... :?:

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » ndz gru 10, 2006 14:52

Witaj Piotrze, co do hodowli to raczej nie masz co liczyć na zyski , chyba ze będziesz miał ''fabrykę'' ptaków i zapewniony zbyt. Czasami jest tak że ptak przeznaczony do sprzedania więcej zje niż jest wart . Musisz się też liczyć z chorobami u ptaków co też łączy się z dość dużym wydatkiem. Lepiej podchodzić do dego z pewną rezerwą i nie liczyć zysków ani strat. :mrgreen:
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

Piotr123
Ptaki które hoduję:

Post autor: Piotr123 » ndz gru 10, 2006 21:51

Dziękuje za odp.Tak wlasnie myślalem...Ale to nic.Ptaki juz od dosyc dawna są moim hobby i jak narazie niezamierzam go zmieniac poniewaz lubie to.Lubie usiąść wsrod nich i obserwować je.interesują mnie duże papugi jak np.Kakadu,Żako itp.Niestać mnie na nie ale bardzo chcialbym je mieć.Fascynuje mnie ich natura...

Bogus
Ptaki które hoduję:

Post autor: Bogus » ndz gru 17, 2006 20:10

Witam serdecznie!jestem tu od paru dni i wypadało by się przedstawic.Mam na imie Bogus i mam 23 lat zamieszkuje w Radomiu od 3 tygodni jestem posiadaczem ślicznej aleksandretty obrożnej w kolorze żółtym, którą mam nadzieje oswoić choc szybko sie na to nie zanosi :-?
Pozdrawiam :-) :-) :-)

JaAgata
Ptaki które hoduję: mała egzotyka
Kontakt:

Post autor: JaAgata » ndz gru 17, 2006 21:45

Witamy i serdecznie pozdrawiamy :-D

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » pn gru 18, 2006 12:00

a witam!super brawo brawo!bo ja tez jestem z radomia!noto mam juz kompana do rozmow na zywca sese
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

Bogus
Ptaki które hoduję:

Post autor: Bogus » wt gru 19, 2006 22:36

No to extra ze nie jestem sam "w wielkim miescie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Iwon
Ptaki które hoduję:

Post autor: Iwon » czw gru 21, 2006 22:07

Witam wszystkich serdecznie. Na forum jestem juz jakiś czas ale niestety z braku czasu rzadko zaglądam. Od roku mam ŻAKO-Klarę. Straszna gaduła jest z mojej Klary i okropna złośnica. Jeżeli ktoś może mi poradzić jak oduczyć ją wrzeszczeć to byłabym bardzo wdzieczna.
WESOłYCH ŚWIĄT

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » czw gru 21, 2006 23:38

No to teraz ja :roll: Więc tak: mam na imię Grzesiek to tak dla tych co nie czytali tego napisu nad zdjęciem :-P Papużkami zajmowałem się od maleńkości, ale moja wiedza sprowadza się bardziej do sterty przeczytanych książek oraz różnych materiałów na ich temat, nie licząc hodowanych w dobrych jeszcze czasach) gigantycznych papużek falistych :)
Obecnie jestem w posiadaniu kilku ładnych alek, które swoją urodą i zachowaniem przyciągnęły moją uwagę. Dzięki WojtkowiZ i prau innym osobom z Polski pogłębiam sobie wiedzę na ich temat.Wszystkich oczywiście serdecznie pozdrawiam :)
Korzystając z okazji tym razem tak już zupełnie od siebie prywatnie z okazji zbliżających się świąt życzę Wam pogody ducha, ciepła rodzinnego i powodzenia w hodowli ;-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
sidu
Ptaki które hoduję: senegalka 1
Kontakt:

Post autor: sidu » pt gru 22, 2006 13:28

Mam na imie Paweł i mam 29 lat,.Papugi towarzysza mi od dzieciństwa.Najpierw miałem pary falistych,puzniej ninf,rozelek,1 senegalke i 1 aleksandrette.Moja wiedze na temat papug jest z doswiadczenia po moim dziadku który był hodowca i swoja która uzyskałem z ksiazek i internetu.Wszyscy którz mnie znaja mówia ze mam swira na ich punkcie nawet moja zona.ostatnim moim nabytkiem była aleksandretta która dostałem od starszego pana miała na imie Oskar ale zdechła mi dwa miesiace temu była juz stara.obecnie czekam na senegalke która nabede od pani Justyny B. tylko musze poczekac.Bardzo sie ciesze z tego powody. ;-).
Słowami ciepłymi rozpoczynam dzień każdy, by nie pozwolić smutkom zasnuć nieba.Na przekór
codzienności i szarości życia, garść promieni słońca rzucam pod nogi...

zako_liber
Ptaki które hoduję:

Post autor: zako_liber » sob gru 23, 2006 22:43

a ja jestem zako_liber :->
zwierzetami interesuje sie od zawsze. zawsze mialem swira na tym punkcie. mam w tej chwili 8 wezy i 4 gekony. mialem kiedys aleksandrette rozowopiersna, ale musialem ja niestety sprzedac. w tej chwil jestem na "kupnie" recznie wykarmionego zako. jesli wszystko dobvrze pojdzie to bede miał zaczka za pare miesiecy. albo od JustynyB albo od Henryka Biskupa. 8-)

bubs
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: bubs » sob gru 23, 2006 23:16

jakie wężyki masz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Poznajmy się-”