papugi w filmach
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne
papugi w filmach
Odkąd mam papugi zwracam uwagę jeśli pojawiają się one w filmach, serialach itd.
Dzisiaj w serialu Majka (odc. 37) pojawiła się zielona , śliczna papuga, ale niestety nie wiem jaki to gatunek, może amazonka? Może ktoś oglądał i wie jaka to papuga?
Poza tym epizod z żako był w serialu Ugly Betty, w sezonie 3 odcinek chyba 14, a w serialu na dobre i na złe występowały kiedyś dwa śliczne gadające gwarki. Znacie może inne filmy fabularne z papugami ?
Dzisiaj w serialu Majka (odc. 37) pojawiła się zielona , śliczna papuga, ale niestety nie wiem jaki to gatunek, może amazonka? Może ktoś oglądał i wie jaka to papuga?
Poza tym epizod z żako był w serialu Ugly Betty, w sezonie 3 odcinek chyba 14, a w serialu na dobre i na złe występowały kiedyś dwa śliczne gadające gwarki. Znacie może inne filmy fabularne z papugami ?
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
tutaj znajdziesz odpowiedz http://www.hodowlapapug.com/index.html 

-
- Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
- Kontakt:
Hehe -nasz Arek się spisał:)
Genialni ludzie pracują przy tym serialu, po kilku dniach spędzonych na planie stwierdziłem że chciałbym kiedyś pracować w takiej atmosferze z tak sympatycznymi ludźmi jak ekipa TVNu ;)
Genialni ludzie pracują przy tym serialu, po kilku dniach spędzonych na planie stwierdziłem że chciałbym kiedyś pracować w takiej atmosferze z tak sympatycznymi ludźmi jak ekipa TVNu ;)
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
- Kontakt:
Imię zostawili takie jakie ma w rzeczywistości , dziewczyny miały niełzy ubaw z nim na planie. Kilka razy jak kręcono duble to papuga grała niemal identycznie, sami kamerzyści się dziwili...
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne
Na stronie nie ma niestety jaka to papuga, i dalej nie wiem. Gratulacje dla właściciela i papugi, bo zagrała świetnie. Misiek, napisz proszę kilka słów o niej, ile ma lat , jak długo jest u Ciebie ?Musi być bardzo , wręcz niesamowicie oswojona, skoro nie bała się w ogóle tylu obcych ludzi i spokojnie bawiła się długopisem. Czy ona mówi? bo w pewnym momencie wydawało mi się, że coś gaworzyła, ale film ja przytłumił niestety.
- sylwia0602
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Wielka, Kanarki
-
- Kontakt:
Arek to dzieło mojej mamy to ona zajęła się jego socjalizacją, jak do nas przyjechał to był tak dziki że nie dało sie wsadzić ręki do klatki... dziś sami widzicie... mieszka w naszej kuchni i ma specjalne przywileje....
Proponuję aby w tym temacie umieszczać jakieś ciekawe opisy filmów i programów dotyczących ptaków egzotycznych, czasy emisji -oczywiście z wyprzedzeniem
a nie po
taki temacik aktualizowany mógłby pomóc nie przegapić jakiś świetnych filmików o ptakach które czasami mijają bezpowrotnie
aw grupie siła i zawsze ktoś coś wygrzebie
ja ze swojej strony mogę udostępnić Australia królestwo papug
emitowane w marcu br. cudny filmik i dwa inne o podstawasz szkolenia i oswajania papug nagranę przez Barbarę Heidenreich. Są tam nagrane podstawowe techniki oswajania i szkolenia ptaków przez profesjonalnego ptasiego trenera. Oraz film instruktarzowy o ptasiej smyczy używanej w USA powszechnie.

taki temacik aktualizowany mógłby pomóc nie przegapić jakiś świetnych filmików o ptakach które czasami mijają bezpowrotnie

aw grupie siła i zawsze ktoś coś wygrzebie
ja ze swojej strony mogę udostępnić Australia królestwo papug

Temat godny pochwały,z tym że chodzi głównie o filmy,programy freeview z innch satelit.Kto może niech ściągnie film z channel FIVE 8.09.2010 godz.19.30 Michaelas Zoo Babis.Film dotyczył ręcznego karmienia kakadu bez oswojenia(pokarm podawany młodemu w specjalnej rękawicy przypominającej dorosłego ptaka,i młody odizolowany od widoku ludzi).Warty obejrzenia. 

Pozdrawiam. Artur
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy
Dla zainteresowanych mogę przesłać prawie 60 minutowy film dokumentalny pt
"Australia-Królestwo papug", papugi jakie pokazane są w filmie to: Papużki Faliste, Nimfy, Rozelle Tasmańskie, Rozelle królewskie, Rozelle czarnogłowe, Rozelle blade, Swiergotki wielobarwne, Swiergotki złotoskrzydłe, Lorysy górskie, Łąkówki skalne, Barwnice, Kakadu(żałobnica) rudosterna, Kakadu różowe, Kakadu żółtoczube/złotoczube, Kakadu krasnogłowe, Kakadu sinookie, Kakadu(żałobnica) palmowe . Ta ostatnia to moim zdaniem najpiękniejsza i najinteligentniejsza papuga na świecie :)
mój mail: Pepelotka@wp.pl
"Australia-Królestwo papug", papugi jakie pokazane są w filmie to: Papużki Faliste, Nimfy, Rozelle Tasmańskie, Rozelle królewskie, Rozelle czarnogłowe, Rozelle blade, Swiergotki wielobarwne, Swiergotki złotoskrzydłe, Lorysy górskie, Łąkówki skalne, Barwnice, Kakadu(żałobnica) rudosterna, Kakadu różowe, Kakadu żółtoczube/złotoczube, Kakadu krasnogłowe, Kakadu sinookie, Kakadu(żałobnica) palmowe . Ta ostatnia to moim zdaniem najpiękniejsza i najinteligentniejsza papuga na świecie :)
mój mail: Pepelotka@wp.pl
Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Benjamin Franklin
Benjamin Franklin
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Amadyny Wspaniałe, Papuziki, Srebrnodziobki (4 x 1 para :) )
- Kontakt:
Tutaj są linki do tego filmu. Myślę, że wrzucenie tego tutaj nie będzie łamaniem ani prawa (film był ogólnodostępny w TVP2 więc każdy mógł go nagrać) ani regulaminu forum. Pozdrawiam
http://rapidshare.com/files/282927365/K ... 1.rar.html
http://rapidshare.com/files/282927310/K ... 2.rar.html

http://rapidshare.com/files/282927365/K ... 1.rar.html
http://rapidshare.com/files/282927310/K ... 2.rar.html
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Amadyny Wspaniałe, Papuziki, Srebrnodziobki (4 x 1 para :) )
- Kontakt:
Niestety linki wklejałem w trakcie pobieranie tego filmu po czym okazało się, że ściągniety film nie jest tym filmem o którym mowa
Myślę, że tamte linki mogą zostać, bo prowadzą do jakiegoś filmu o zwierzętach również, a ja ponieważ znalazłem już właściwy film w innym źródle to jutro postaram się go gdzieś "wrzucić" i wkleję link na forum.
PS. Proszę "władze" o połączenie tych dwóch postów, żeby nie było niepotrzebnego bałaganu

PS. Proszę "władze" o połączenie tych dwóch postów, żeby nie było niepotrzebnego bałaganu

-
- Ptaki które hoduję: Nimfy
Osoby zainteresowane filmem mogą pisać do mnie na maila, udostępniam pobieranie z serwera na własny koszt transferu bez konieczności logowania. Uwaga mój transfer ma swój limit więc proszę się spieszyć .
Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Benjamin Franklin
Benjamin Franklin