Wewnętrzny basenik
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterki<3
Wewnętrzny basenik
Tak jak w tytule. Poszukuje na internecie WEWNĘTRZNEGO basenika, bo w mojej klatce dla falek nie ma bocznych drzwiczek, a takowego nie moge znaleźć. Linki mile widziane 

mam pytanko czy go kupiłeś i czy paputy się w nim pluskają?
mam zamiar taki sam zamówić czy warto?
mam zamiar taki sam zamówić czy warto?
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Ja mogę się wypowiedzieć - miałam taki dla rozelli. Basen jest dość masywny i duży - potrzebne jest duże wejście do klatki (ja miałam wtedy klatkę taką samą jak teraz , model ARA z Inter-ZOO i pasował idealnie. Nie przypominam sobie żeby Cziko pałała do niego jakąś szczególną miłością, ale ona była dzika i miała problemy emocjonalne (skubała się) Ogólnie mnie się wydaje, że jest długi i wąski - trochę uniemożliwia rozkładanie skrzydeł, co jest ważne podczas kąpieli. Moim zdaniem , najlepiej umożliwiać kąpiel ptakom gdy latają po pokoju, jakaś miska, talerz odpowiednio duży - jak ptak oswojony to po prostu w łazience , wanna , umywalka. Basen jest drogi -przynajmniej wtedy był bardzo drogi jak to Ferplast a nie ma gwarancji że przypadnie do gustu.Acha - wcale nie jest tak zabudowany że zapobiega rozchlapywaniu, większa część tego basenu jest nieosłonięta.
Witam mam pytanie ?
czy można papugi zraszać wodą z butelki tzw.spryskiwacza? mam basen z woda ale nie chcą się w nim pluskać?
czy można papugi zraszać wodą z butelki tzw.spryskiwacza? mam basen z woda ale nie chcą się w nim pluskać?
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
moje to uwielbiaja, fajnie sie to ogląda jak rozkładają skrzydła i nadstawiają. nie celuj tylko w uszy