Problam - papuga
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Akson
- Ptaki które hoduję: Pauga falista biała samica i papuga falista zielono-żółta samiec.
Problam - papuga
Witam kupiłem papużkę falistą białą samiczkę. Dokupiłem ją bo znalazłem na dworze samca i sobie go ''przywłaszczyłem''. Dokupiłem więc aby były do parki. Problem jest w tym, że papuga biała samiczka ciągle jakby szybko oddychała. Otwiera i zamyka buzię. Samczyk w ogóle nie otwiera buzi. Jak nasłuchiwałem to papużka czasami ma taki bardzo cichy świst, ale to jak jest ultra cisza:D. I oto moje pytanie: Czy u papug to normalne? Dodam, że w zoologicznym papużka bardzo się szamotała i latała, była też wystraszona. Jak wleciała do klatki to też szybko i ze strachem latała. Funkconuje normalnie. A i jeszcze dodam,że słyszę jakby takie ''klekotanie''. Proszę, błągam o szybką odpowiedź.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
zostaw, ptak jest w stresie, niech odpocznie, dobrze aby klatka była w miare chłodnym miejscu, ptak mógł sie przegrzać
Przegrzana na bank, dodatkowo pewnie rozwierała szerzej skrzydła i lekko przykucała.
Dobrze, że rozwiązałeś problem, pozdrawiam
Dobrze, że rozwiązałeś problem, pozdrawiam