Dziwaczne zachowanie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
Dziwaczne zachowanie
Witajcie.Za dzieciaka miałem faliste,taką małą hodowlę,2 dni temu zakupiłem młodą falistą i nigdy w życiu nie widziałem aby falista się tak zachowywała.Wchodzi na druciki od klatki przekłada głowę między nimi i okręca się o 180 stopni i tak potrafi wisieć po 15minut,nawet na żerdzi jedną łapką stoi a druga na drutach od klatki i przekręcona o 180 stopni i brzuchem leży na żerdzi.Do tego do karmnika robi tak sam zwisa i je lub wpada do niego i tak jak by chciała się w jedzeniu wytarzać po chwili znowu wstaje i znowu kombinacje,wieczorem tylko jest spokojna nie cuduje.Mało tego nie boi się nic a nic ręki dziś 2 dzień,zmieniałem jedzenie i nawet nie ucieka więc postanowiłem włożyć rękę z ziarnem,po chwili już na dłoń usiadła i jadła.Czy może ona była wykarmiana ręką i kombinuje coś żeby ja miziać?Co to może być?
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
Nie nie,wkłada łepek między nóżki i się okręca. Może bardziej zobrazuję ,patrząc na człowieka za kratami który trzyma za nie,nogi to ogon,trzyma za kratki i obraca się do kratek grzbietem i tak cały czas kombinuje.I tak obrócona potrafi wisieć sobie z 10min czy 15 ,szkoda że nie mam kamerki.Chociaż poszukam bo gdzieś była internetowa tyle że bardzo słabej jakości nagrywała,ale może coś się uda.