Dziwaczne zachowanie

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

robertkalisz
Ptaki które hoduję: Faliste

Dziwaczne zachowanie

Post autor: robertkalisz » pt lut 07, 2014 14:43

Witajcie.Za dzieciaka miałem faliste,taką małą hodowlę,2 dni temu zakupiłem młodą falistą i nigdy w życiu nie widziałem aby falista się tak zachowywała.Wchodzi na druciki od klatki przekłada głowę między nimi i okręca się o 180 stopni i tak potrafi wisieć po 15minut,nawet na żerdzi jedną łapką stoi a druga na drutach od klatki i przekręcona o 180 stopni i brzuchem leży na żerdzi.Do tego do karmnika robi tak sam zwisa i je lub wpada do niego i tak jak by chciała się w jedzeniu wytarzać po chwili znowu wstaje i znowu kombinacje,wieczorem tylko jest spokojna nie cuduje.Mało tego nie boi się nic a nic ręki dziś 2 dzień,zmieniałem jedzenie i nawet nie ucieka więc postanowiłem włożyć rękę z ziarnem,po chwili już na dłoń usiadła i jadła.Czy może ona była wykarmiana ręką i kombinuje coś żeby ja miziać?Co to może być?

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt lut 07, 2014 18:46

Młoda widocznie i się bawi, możliwe że jest oswojona ale raczej nie wykarmiona ręcznie

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » pt lut 07, 2014 18:56

Dobrze zrozumiałam, wkłada głowę między pręty w klatce? Jakie masz odstępy między prętami?

Wygląda na zachowanie młodej papużki, która koniecznie chce wyjść z klatki.

robertkalisz
Ptaki które hoduję: Faliste

Post autor: robertkalisz » pt lut 07, 2014 19:18

Nie nie,wkłada łepek między nóżki i się okręca. Może bardziej zobrazuję ,patrząc na człowieka za kratami który trzyma za nie,nogi to ogon,trzyma za kratki i obraca się do kratek grzbietem i tak cały czas kombinuje.I tak obrócona potrafi wisieć sobie z 10min czy 15 ,szkoda że nie mam kamerki.Chociaż poszukam bo gdzieś była internetowa tyle że bardzo słabej jakości nagrywała,ale może coś się uda.

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » sob lut 08, 2014 09:18

Normalna zabawa młodej falistej, one potrafią wyczynią cuda

Czereśnia
Ptaki które hoduję: Nierozłączka czerwonoczelna

Post autor: Czereśnia » wt lut 11, 2014 19:36

Mój Gumek tak się mizia po szyi :'D
Sam nie może tam dosięgnąć więc się mizia przy użyciu własnej pomysłowości i zabawki :'D

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące papużek falistych”