Co to za choroba? :(
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Papuga falista
Co to za choroba? :(
Dzień dobry :) Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam :( a więc, mam papużkę falistą, samca ma prawie 3 lata. Miesiąc temu zauważyłam, że ma dziwną "suchą skórę" na łapkach. Byłam z nim u weta z okazji złamanej końcówki dziobka i pytałam co to na łapkach jest, ale stwierdził, że trzeba obserwować i jak się zrobi gąbczaste to znaczy, że pasożyty, jak będzie guz to choroba nerek. Widzę, że przez ten miesiąc tam nic się nie zmienia - dla mnie to ani guz ani gąbczaste. To coś nie schodzi od drapania, papug się nie dziobie tam, więc go chyba nie swędzi, to coś nie występuje nigdzie indziej na ciele. Może ktoś obeznany z tematem mógłby mi podopwiedzieć co to za choroba? Wizytę u weterynarza planuję po 10-tym, ale chciałabym Was też zapytać.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Nie widzę tu nic podejrzanego, generalnie łapki papug mają taką skórę, która może się wydawać sucha, obserwuję to u swojej, ale nigdy nie pomyślałam, że to może być chorobowe, nie wydaje mi się. Jest bez narośli i złuszczeń, nie swędzi jej więc chyba jest OK. Ale poczekamy, aż się wypowie ktoś bardziej kompetentny, bo ja niemam doświadczenia z różnymi gatunkami.
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
moim zdanie tez nie ma tu nic dziwnego
-
- Ptaki które hoduję: Tymczasowo żadne
Dokłanie,łapki wyglądają całkiem normalnie
Dokładnie miałam papużkę falistą i nie widzę problemu Łapki wyglądają normalnie