Witam mój papużek falisty przez ostatnie 2-3 tygodnie dziwnie się zachowuje.
Zaczęło się od cichego piskania w nocy, ale przez ostatnie dni jest to bardzo głośny, w nocy nie potrafimy spać.
Na początku myślałam, że piszczy w nocy z samotności, więc dokupiłam mu samiczkę (był sam przez 5 miesięcy) Przez trzy noce było spokojnie, ale od wczoraj piszczy w nocy i w dzień, dodatkowo rusza cały czas ogonem. Papuga ma ok. 14-15 lat. Je, lata i ogólnie dobrze się rusza, nie jest osowiały.
Może mieć problem z oddychaniem, czy może być to coś innego?
Dziękuję z góry za pomoc.
Papużka piszczy w dzień i w nocy.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- ashley2020
- Ptaki które hoduję: Dwie papugi faliste: Żabciu i Izunia.
Trzy nimfy: Róża, Kuba i Ciapcia :)
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
to bardzo wiekowy ptak, moze miec problemu z układem oddechowym, pisz\czy czyli wrzeszczy czy ciężko oddycha ?
- ashley2020
- Ptaki które hoduję: Dwie papugi faliste: Żabciu i Izunia.
Trzy nimfy: Róża, Kuba i Ciapcia :)
Ciężko oddycha w dzień, a w nocy piszczy.
Byłam z nim dzisiaj u weterynarza i okazało się, że jest trochę przeziębiony (mimo, że w pokoju jest nagrzane) i ma problem z płucami. Dostał antybiotyki i kupki do badania trzeba dać.
Szansa, że się wygrzebie z tego są marne, ale papug jest ruchliwy, więc nadzieja jest :)
Byłam z nim dzisiaj u weterynarza i okazało się, że jest trochę przeziębiony (mimo, że w pokoju jest nagrzane) i ma problem z płucami. Dostał antybiotyki i kupki do badania trzeba dać.
Szansa, że się wygrzebie z tego są marne, ale papug jest ruchliwy, więc nadzieja jest :)