Oswajanie - Przyjaźń jak między Małym Księciem a Liskiem?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
PapugenIrysek
Ptaki które hoduję: Zacieśniam więzy z niebieską istotą.

Oswajanie - Przyjaźń jak między Małym Księciem a Liskiem?

Post autor: PapugenIrysek » pt sie 21, 2015 23:28

Witam, mam pytanie dotyczące kilka dni temu nabytego ptaszka - papużki falistej. Czy w tym wieku ptak nadaje się do stworzenia bliskich więzów z człowiekiem? PS. Drugiego dnia kiedy przyjechał ze sklepu zoologicznego był już zaaklimatyzowany w klatce, a trzeciego dnia jadł mi już proso z ręki, postawił nawet jedną łapkę na moim palcu. Jednak nie był jeszcze poza klatką. Wciąż jest nieufny, pozwala jednak dotykać się po brzuszku (ale nie czynię tego dłużej niż przez kilka sekund aby nie być natrętnym, kiedy się odsuwa wycofuję się od razu) poniżej zamieszczam zdjęcia, a moje pytanie brzmi jaki jest mniej więcej wiek tej papużki i czy da się ją oswoić, czy da się z nią stworzyć bliskie więzy?

Zdjęcie Iryska : http://oi61.tinypic.com/2wgtxqv.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » sob sie 22, 2015 15:42

młody nie ma w kazdym razie roku bo ma czarne oko, oczywiście że da się ją oswoić i tak jak piszesz to juz jest bardzo oswojona

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”