Rajd - czy nie otruje papug ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Rajd - czy nie otruje papug ?
Witam czy Rajd na komary(tabletki) wkładany do kontaktu nie otruje i czy nie zaszkodzi papużką ? Bo czytałem że są bardzo wrażliwe na trucizny , chodzi mi o ich dobro :)
To te opary nic nie zrobią ?
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
Robi! w dużym(?) stężeniu moje Rudosterki jeśli Radi był włączony w tym samym pokoju co mieszkają, ciąglę się drapały, przestałem używać, drapanie ustało.....
Witam mam jeszcze jedno pytanie czy nie zestresuje papug jakbym je przenosił codziennie wieczorem (na noc) do innego pomieszczenia ? aby dać w pomieszczeniu którym śpię rajd .
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
U mnie Paputy maja klatkę w innym pokoju niż moja sypialnia
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
Zestresujesz. Ptaki nie będą się czuły bezpiecznie. Załóż w oknach moskitiery, problem komarów odpadnie. Jak mam takie siatki z marketu, okna otwarte dzień i noc i zero komarów i much.
No i znika problem ucieczki ptaków przez uchylone do wietrzenia okno.
No i znika problem ucieczki ptaków przez uchylone do wietrzenia okno.
-
- Ptaki które hoduję: amazonka mączna
- Kontakt:
Każdy preparat firmy Rajd, ma w swoim opisie informację, żeby nie stosować w pomieszczeniach w których są ptaki lub zwierzęta.
U mnie fantastycznie sprawdza sie lampa z Lidla. Emituje jakieś fioletowe światło. Nie jest ono szkodliwe. Co rano wysypuję z pojemnika martwe komary i muszki owocówki, które do momentu zakupu owej lampy były przekleństwem w moim domu.
U mnie fantastycznie sprawdza sie lampa z Lidla. Emituje jakieś fioletowe światło. Nie jest ono szkodliwe. Co rano wysypuję z pojemnika martwe komary i muszki owocówki, które do momentu zakupu owej lampy były przekleństwem w moim domu.
Anka
zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....
zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....