Wiek, płeć i mutacja
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, faliste, rozelle, świergotki, nimfy, zeberki, modrolotki, barnardy
Wiek, płeć i mutacja
Samiczka jest oliwkowym szekiem dominującym jednofaktorowym, a samiec to paraniebieski(niebieski z żółtą maską) spangle jednofaktorowy
Dziekuje bardzo za odpowiedz!,faktycznie kolor samicy dominuje:-) pozdrawiam!
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Samiec.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
U mnie na monitorze widzę wszystko na błękitno.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: kanarki, papużki faliste, amadyny zebrowate
Witam...
nie wiem jaką mutację barwną posiadają moje papużki...
bo tak na prawdę to raczej się nie interesowałam i nie interesuję mutacjami barwnymi falistych...
ale chciałabym się dowiedzieć jaka to mutacja barwna, i jakiej mutacji mogłyby być młode (o ile da się to określić, mniej więcej chociaż w 50%)??
A i jakby co to wolałabym żeby nikt nie przyczepiał się do tego że nie ma drewnianych żerdzi bo zdjęcia są stare, z pierwszego dnia a teraz mają żerdki... no i huśtawki też nie ma bo po 1 była plastikowa, a po 2 ptaki niezbyt lubiły na nią wchodzić i tylko zabierała im miejsce...
Pozdrawiam...
#SP
nie wiem jaką mutację barwną posiadają moje papużki...
bo tak na prawdę to raczej się nie interesowałam i nie interesuję mutacjami barwnymi falistych...
ale chciałabym się dowiedzieć jaka to mutacja barwna, i jakiej mutacji mogłyby być młode (o ile da się to określić, mniej więcej chociaż w 50%)??
A i jakby co to wolałabym żeby nikt nie przyczepiał się do tego że nie ma drewnianych żerdzi bo zdjęcia są stare, z pierwszego dnia a teraz mają żerdki... no i huśtawki też nie ma bo po 1 była plastikowa, a po 2 ptaki niezbyt lubiły na nią wchodzić i tylko zabierała im miejsce...
Pozdrawiam...
#SP
- Załączniki
-
- lolek.JPG (24.21 KiB) Przejrzano 12786 razy
-
- lola.JPG (31.43 KiB) Przejrzano 12786 razy
-
- lola i lolek.JPG (24.71 KiB) Przejrzano 12786 razy
With ponownie czy mógł by mi ktoś pomoc określić płeć i wiek tej nowej papużki prosze .
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
With ponownie czy mógł by mi ktoś pomoc określić płeć i wiek tej nowej papużki prosze .
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Płeć -samiec. Wiek, skończony rok. Dokładnego wieku już się nie stwierdzi.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Papużki faliste
Witam, czy mógłby mi ktoś pomoże w określeniu płci moich dwóch papużek falistuch. Jestem świeżym posiadaczem tych ptaków i nie bardzo mogę stwierdzić czy obie zaliczki czy samiczka i samczyk. Intryguje mnie także przybliżony wiek.
Z góry dziękuję za pomoc!
Z góry dziękuję za pomoc!
MOZECIE OKRESLIC PLEC NA PODSTAWIE ZDJEC?ptak ma niewiele ponad miesiac.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Samica.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Witam
czy po takich fotkach jest ktoś wstanie określić czy to jest parka i która jest samcem a która samicą?
czy po takich fotkach jest ktoś wstanie określić czy to jest parka i która jest samcem a która samicą?
dzięki za porade byłem dziś w Zoo pani mi wytłumaczył co i jak mi się wydaje że to 2 samice ale zielona jak by miała ciemniejszą woskówkę
Witam,
Mam pytane dotyczące rozpoznania płci moich trzech papużek, pomóżcie proszę...
Ja obstawiam że zielona w środku to samiec, niebieska samica, najwięcej wątpliwości mam co do żółtej, ona jest najstarsza..... Help pls!!!!
Mam pytane dotyczące rozpoznania płci moich trzech papużek, pomóżcie proszę...
Ja obstawiam że zielona w środku to samiec, niebieska samica, najwięcej wątpliwości mam co do żółtej, ona jest najstarsza..... Help pls!!!!