Nie moge odróżnić samca od samicy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Re: Nie moge odróżnić samca od samicy
Dziękuję bardzo za pomoc. Tak mi się właśnie wydawało że wszystko to samce byłam pewna jednej pary(której zdjęć nie wstawiłam) a ta żółta to też samiec będzie czy może samiczka. Bo na razie to trudno po tej woskowce stwierdzić bo to młoda papuga z mojego pierwszego lęgu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
u żółtych to nigdy nie wiadomo jakiej są płci i, tu wioskowka niewiele mowi, bo obie płcie maja ja w podobnym kolorze
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie będę obserwować dobrze jakby była samiczka bo jak się okazało mam 5 samców i jedna białą samiczkę. A miało być 3 samiczki i 3 samców
Dziękuję bardzo za pomoc. Tak mi się właśnie wydawało że wszystko to samce byłam pewna jednej pary(której zdjęć nie wstawiłam) a ta żółta to też samiec będzie czy może samiczka. Bo na razie to trudno po tej woskowce stwierdzić bo to młoda papuga z mojego pierwszego lęgu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
mloda samiczka tez ma bladoniebieską woskowke, ale ma jane- biale wokól otworów nosowych u samca jest jednolity kolor
no właśnie kolorystyka i rozmieszczenie kolorów dają najłatwiejszy sposób na rozróżnienie