Problem z agresywnym samcem
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Problem z agresywnym samcem
Witam serdecznie , chcialabym prosic o porade odnosnie moich papug .Mam samca i samice plus od 4 tygodni dwa sliczne maluszki i problem mam tego typu ze samiec atakuje jednego papuga starszego.Dzis tez byla sytuacja ze atakowal samice gdy ta karmila mlode.Czy powinnam samca oddzielic,Obie dorosle Papugi sa bardzo oswojone ,maluchy zreszta tez .Z gory dziekuje za wszelkie porady
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Samiec też powinien karmić młode, jeżeli tego nie robi tylko jest agresywny w stosunku do samiczki , to go odsadź. Sama samiczka też da sobie radę w karmieniu piskląt.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
No właśnie nie karmi atakuje samiczke i małego papuziaka .Dzieki za rade , chyba bede musiala go odsadzic
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
W okresie karmienia dobrze jest gotować ryż, gryczke nie prażoną, kaszkę jaglana itp.
Tak wiem , dziekuje ślicznie za rady
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
Taka dieta zmniejszy agresję samca?marcin19800 pisze: ↑pn maja 31, 2021 15:36W okresie karmienia dobrze jest gotować ryż, gryczke nie prażoną, kaszkę jaglana itp.
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Nie, nie zmniejszy, ale na pewno pomoże samej samiczce w karmieniu pisklaczków.fotorobart pisze: ↑wt cze 01, 2021 06:30Taka dieta zmniejszy agresję samca?marcin19800 pisze: ↑pn maja 31, 2021 15:36W okresie karmienia dobrze jest gotować ryż, gryczke nie prażoną, kaszkę jaglana itp.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Samczykowi można spróbować podać gotowane na twardo jajko z namoczonym makiem, to wszystko ugniatamy widelcem i taką mieszankę podajemy. Samiec po czymś takim powinien się trochę uspokoić.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455