WYBREDNE PAPUGI
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papugi
WYBREDNE PAPUGI
Witam. Aktualnie mam papugi faliste, które dzielą się ze mną swoją obenością dobra dwa miesiące. I nasuwa mi się pewien problem. Nie chcą jeśc żadnych warzyw i owoców. Podawałem im marchewke, ogórek, różne sałaty, jabłka i banany a one nie chcą niczego jeść oprócz swojej mieszanki i wapna. Zaniechałem dalszych prób, ponieważ stwierdzilem ze nie będę marnował jedzenia. Proszę o pomoc. Co jedzą wasze papugi faliste?
Papugi to inteligentne ptaki - potrafią odróżnić tresurę od nawiązywania relacji
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
jak nie byly tego nauczone w mlodym wieku to nie jedza, trzeba im podawac codziennie, jakie marnowanie jedzenia ? ilosc dla 2 falistych to nie jest kg. codziennie, dajesz odrobinę, dajesz jako szaszlyk, jako tarte, ta odrobina która podajesz na pewno nie zrujnuje budżetu domowego. Musza sie nauczyc a to czasami długo trwa
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Spróbuj jarmuż daj im cały liść, brokuły i z ziółek pietruszka, tymianek, rozmaryn. z mrożonek kup groszek kukurydze może się skuszą
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
Możesz jeść przy nich owoce i warzywa. Mlaskaj głośno i oblizuj się....
Powinno zadziałać :)

-
- Ptaki które hoduję: papugi
Może jednak nie.....fotorobart pisze: ↑pn paź 19, 2020 15:11Możesz jeść przy nich owoce i warzywa. Mlaskaj głośno i oblizuj się....Powinno zadziałać :)
Próbowalem tego wszystkiego. A co z opcją żeby im to zmielic i dac takie papu do miski?
Papugi to inteligentne ptaki - potrafią odróżnić tresurę od nawiązywania relacji
Ja też mam nimfy, które prawie rok uczyłem jeść warzywa i owoce i niestety nie udało się. Fakt, jak do mnie trafiły, były już dorosłe, próbowałem chyba wszystkich metod i wszystkich owoco-warzyw, szaszłyki, tarte, całe, kawałki, różne wzory i kształty, poległem. Dostają witaminy do wody, wiem, że to nie to samo, ale tylko ja wiem ile kg owoców i warzyw poszło w kosz na marne. Gdzieś wyczytałem, że na wolności są to ziarnojady "Nimfy żywią się głównie nasionami roślin zielnych", może moje więcej nie potrzebują. Życzę powodzenia.
luk