Przysmak

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Justkondzio
Ptaki które hoduję: Papużka Falista Leptuś

Przysmak

Post autor: Justkondzio » czw lip 30, 2020 16:56

Kłaniam się. Moim przyjacielem jest ok. 8-tygodniowy samiec papużki falistej. Mam go od 3 tygodni. Jest już do mnie mocno przywiązany, od południa do wieczora codziennie jest poza klatką, z czego większość czasu na moim ramieniu. Jednak nie mogę znaleźć żadnego przysmaku, który wcinałby z radością, a jest mi to niezbędne do ćwiczenia z nim. A zatem mam pytanie - jakie przysmaki znaleźliście dla swoich falistych papużek? Coś poza standardową mieszanką ziaren. Proso ma w klatce i je, ale bez żadnej rewelacji. Zaczął już też jest różne owoce, warzywa, i zebraną na polu zieleninę. Wszystko je ze spokojem, trzęsie się tylko na standardowe ziarna, które ma codziennie w klatce, a czytałem że przysmakiem używanym do treningów powinno być coś z poza podstawowego pokarmu. Słonecznik też zjada bez ekscytacji. Jestem ciekawy za czym szaleją Wasze papużki :)

Budgies_official_
Ptaki które hoduję: papugi

Post autor: Budgies_official_ » ndz paź 18, 2020 16:11

Zdecydowanie ulubionym przysmakiem papig jest proso senegalskie. Możesz je znaleźć w każdej mieszance, jednak bardziej atrakcjyjne dla papug są całe kłosy tego prosa. Można je bez problemu zakupić w każdym skepie. Oprócz tego możesz spróbowac serwowania papugą namoczonych ziaren oraz kiełków
Papugi to inteligentne ptaki - potrafią odróżnić tresurę od nawiązywania relacji

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz paź 18, 2020 16:33

to cecha osobnicza, jedne lubia to inne tamto, nie ma jednej rzeczy która dla wszystkich ptakow jest przysmakiem

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » ndz paź 18, 2020 18:32

ja teraz z polecneia jednego chodowcy zacząłem podawzc orzeszki piniowe i moje nimfy je bardzo lubią

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » pn paź 19, 2020 15:09

nasiona konpii :)

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » pn paź 19, 2020 19:51

aaaa i jeszcze robie im popkorn tylko bez oleju i soli poprostu wsypuje do garna i potrzasam na gazie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”