Oskubana młoda papużka falista

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Wario
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Oskubana młoda papużka falista

Post autor: Wario » pn wrz 17, 2018 17:23

Witam.
Zakupiłem ostatnio dla mojego również młodego samczyka, drugiego młodziaka żeby miał towarzystwo. Zakupiłem go od hodowcy który trzymał je z kilkoma innymi młodymi. Był najmniejszy z nich i najwyraźniej dostawał po... "piórach"
Zdjęcie przedstawia chyba wszystko, czyli oskubane piórka aż do skóry. Mój pupil przyjął go raczej bardzo dobrze.Oczywiście młody jest zdrowym ptaszkiem w pełni co widać po jego zachowaniu. Moje pytanie, czy i kiedy piórka zaczną u niego wyrastać ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn wrz 17, 2018 17:37

wyskubany - raczej ma francuskie pierzenie, gdyby był wyskubany to łysiny by były na głowie i plecach, jezeli to faktycznie francuskie pierzenie to nawet gdy lotki odrosną to i tak zaraz wypadną, ptak bedzie nielotem

Wario
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Post autor: Wario » pn wrz 17, 2018 18:03

No to się załamałem w tym momencie, bo nigdzie jej nie oddam , ani nie dam mojemu pupilowi polatać w przyszłości z nim

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt wrz 18, 2018 17:46

i tak sam będzie latać, bo ta raczej nie poleci , jak ta ma wirusa to ta druga tez już go może mieć, będzie nosicielem , ale nie zachoruje

Awatar użytkownika
Raffy
Ptaki które hoduję: Mała australia

Post autor: Raffy » wt wrz 18, 2018 18:03

Czasami się zdarza, że z francuskiego pierzenia ptak "wychodzi", dostaje lotek po roku i zaczyna latać. Ale jest to żmudny i długotrwały proces, ale jest to możliwe - miałem takie przypadki w przeszłości
Ptak musi być bardzo dobrze żywiony i trzymany bez stresu, wtedy szansa wzrasta
Trochę tego jest ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”