Piórka papugi

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Sweet papuzka
Ptaki które hoduję: kanarki, papużki faliste, amadyny zebrowate

Piórka papugi

Post autor: Sweet papuzka » ndz kwie 17, 2016 10:53

Witam...
Mam w domu parkę papużek falistych i jakiś czas temu zauważyłam u samczyka straszne pióra (raczej pióro bo tylko jedno mu zostało... :/ ) w ogonie, strasznie postrzępione i zostało mu tylko jedno najdłuższe a reszty w cale nie ma i ma bardzo postrzępione... wątpię żeby samica to zrobiła, ponieważ bardzo się lubią i żyją w zgodzie nigdy nie zaobserwowałam takiego zachowania wobec niego, myślę, że ewentualnie mógł to sam zrobić.
a poza tym dostaję jedną z tych droższych karm w tutejszym sklepie zoologicznym z witaminami itp. jeszcze owocki, próbuję im dawać tak często jak mogę ale jak już zamontuję... to ani rusz a na następny dzień trzeba tylko wyrzucać zgniłe owoce warzywa i rośliny... od czasu do czasu staram się też podawać im jajko...
więc nie mam pojęcia o co chodzi... jeżeli wiecie czy brakuję im jakiś konkretnych minerałów czy witamin piszcie, i jak macie jakiś sposób do zachęcenia ich do jedzenia owoców itp. też piszcie... ;)
Dziękuję i pozdrawiam... :)

#SP

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz kwie 17, 2016 15:29

to zniszczenia mechaniczne o prety klatki, ptak się pierzy i gubi piora

Sweet papuzka
Ptaki które hoduję: kanarki, papużki faliste, amadyny zebrowate

Post autor: Sweet papuzka » ndz kwie 17, 2016 15:33

o tym nie pomyślałam dziękuję za pomoc...

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » wt kwie 19, 2016 19:49

Za mała klatka, żerdzie za blisko ściany klatki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”