Ornitovit

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

tw92
Ptaki które hoduję: Żadne

Ornitovit

Post autor: tw92 » pt maja 16, 2014 14:36

Witam, zakupiłem dla mojego stadka falek dolfos ornitovit dla papug małych. Jak często mam go podawać? Mam zamiar rozcieńczać go z wodą wedle wskazań na opakowaniu.
Jeszcze chciałbym zapytać co ile odrobaczać papużki faliste levamisolem?

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » pt maja 16, 2014 15:02

Ornitowit podawaj w ugotowanym na twardo jajku, zrób taką mieszankę jajeczną. Ornitowit podawany w wodzie wydaje zapach podobny do skiśniętego pokarmu. Co zaś się tyczy odrobaczywiania, to jeżeli masz ptaki w wolierze na powietrzu to musisz je odrobaczywiać dwa razy w roku. Jezeli ptaki są w pomieszczeniu to wystarczy je odrobaczyć jeden raz. Przed tym zabiegiem dobrze jest odać do badania odchody ptaków, po takich badaniach może się opkazać że ptaków wcale nie potrzeba odrobaczywiać.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt maja 16, 2014 15:09

tw92, jakby się chciało poszukać, to by się znalazło gotową odpowiedź viewtopic.php?f=150&t=62&view=unread#unread (piąty post od góry) a nie wbrew Regulaminowi Forum zaczynało nowy temat na dodatek z różną tematyką <nono>
Tu masz gotowy temat o odrobaczaniu viewtopic.php?f=52&t=669

Zablokowany

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”