Kiedy papugi faliste mają legi???
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Faliste to dość zadziorne ptaki... Jeśli masz możliwość rozdzielenia to ja bym rozdzielił (zawsze taką hodowle łatwiej kontrolować niż stadną gdzie ptaki dobierają się w pary jak im pasuje), a jeśli chcesz je razem rozmnożyć to musisz dać więcej budek i na taką samą wysokość.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
Dopiero niedawno kupiłeś papuzki. Czy wiesz w jakim sa wieku? Jeśli są za młode to na razie nie możesz ich rozmnażać.
Może więc na razie zdejmij budkę i karm je odpowiednio. Jak dorosną to pomyślisz o lęgach.
Może więc na razie zdejmij budkę i karm je odpowiednio. Jak dorosną to pomyślisz o lęgach.
-
Witam. Wlasnie wykluło sie pierwsze z dwoch jajek :) jestem bardzo szczesliwa tym bardziej ze papugi jadly tylko zoarno. Wiele razy podsuwalam im rozne rzeczy owoce,warzywa,kielki,jajko....i nic.Ale wracajac do tematu.....mam pytanie: czym bedzie karmione malenstwo przez rodzicow? Kiedy piskle moze zaczac jesc jak jego rodzice?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Pisklaki będą karmione tym co jedzą rodzice. Postaraj się podawać im teraz mieszanę jajeczną , rodzice właśnie teraz powinni się na nią skusić. Już dawno nie trzymam falistych ale z tego co pamiętam to młode dość szybko się usamodzielnią coś o koło 1,5 miesiąca i powinny już same jeść, jeżeli coś nie tak napisałem to proszę mnie poprawić.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy faliste kanarki zeberki
Witam chciałabym dowiedzieć sie WSZYSTKO o legach u papuzek falistych.
-co potrzeba
-co dawać do jedzenia
Wogule wszystko co wiecie.....

-co potrzeba
-co dawać do jedzenia
Wogule wszystko co wiecie.....

Papugi aby przystapic do legow musza miec budke legowa. Musza byc odpowiednio przygotowane, dobra dieta itp. Niektorych papug nie powinno sie rozmnazac, na przyklad gdy skubia mlode,
-
Kiedy powinno oddzielić sie młode od mamy i taty
I co dawać do jedzenia?
I co dawać do jedzenia?
- haaszek
- Kontakt:
patrycja22, znów pytasz w kilku wątkach naraz. Może trochę cierpliwości? W innym wątku zadałam pytanie o wielkośc klatki i nie odpowiedzialaś. A to tez jest ważne, jak masz małą klatkę to nawet o rozmnażaniu nie mysl.
-
Mogla bym ja dopuscic do leguw