CHOROBA
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- princesspink
- Ptaki które hoduję: papużka falista
CHOROBA
Witam mam papużke Fionę od miesiąca. Do niedawna było z nią wporządku, była radosna i żywa. Kilka dni temu zaobserwowałam u niej niepokojące zachowanie, tzn siedzi na patyczku lub na dnie klatki z zamnietymi oczami i jest napuszona, ma kupki poprzyklejane w okolicach kloaki i robi dziwne rzadkie kupki, martwie się prosze o rade i o diagnozę jakąkolwiek. Dodam kilka zdjęć.
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Przez internet nikt Ci ptaka nie wyleczy.
Skoro papużka już na dnie klatki przesiaduje, to jak najszybciej musisz z nią do weta się udać bo zapewne jej dni albo i godziny życia są już policzone .
Papugi tak mają, że będąc w najsłabszym stanie zawsze na dnie klatki siedzą.
Na rzadkie kupki możesz jej podać węgiel (apteczny) Albo rozpuścić w odrobinie wody i wlać do dzioba, albo pokruszyć i spowodować by przełknęła choć kawałeczek.
Ale do weta natychmiast.
Staraj się ją dogrzać choćby poprzez włożenie na dno klatki butelki z ciepłą wodą.
Skoro papużka już na dnie klatki przesiaduje, to jak najszybciej musisz z nią do weta się udać bo zapewne jej dni albo i godziny życia są już policzone .
Papugi tak mają, że będąc w najsłabszym stanie zawsze na dnie klatki siedzą.
Na rzadkie kupki możesz jej podać węgiel (apteczny) Albo rozpuścić w odrobinie wody i wlać do dzioba, albo pokruszyć i spowodować by przełknęła choć kawałeczek.
Ale do weta natychmiast.
Staraj się ją dogrzać choćby poprzez włożenie na dno klatki butelki z ciepłą wodą.
Ostatnio zmieniony śr kwie 10, 2013 13:07 przez Krysia-, łącznie zmieniany 1 raz.
- princesspink
- princesspink
-
- Ptaki które hoduję: Papużki faliste
Wydaję mi się że na dniach papużka zdechnie. Niedawno miałam taki przypadek w rodzinie. Papużka kuzynki siedziała tylko na samym dole i miała główkę wtuloną w plecki. Jeżeli wyprostuje nogi i ułoży się w tzw. strzałkę do szykuje się do zgonu.
Tak przynajmniej zrobiła papuga mojej kuzynki. Przykro mi daj znać jak jej się polepszy, trzymam kciuki i mam nadzieję że z nią będzie inaczej 

Laik
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Ptak powinien byc dogrzewany, czyli obok klatki postawić zwykłą lampkę biurową, tak aby ogrzewała czesć klatki