rozjechane nóżki młodej falki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
rozjechane nóżki młodej falki
witam serdecznie,mam 3 dorosle faliste,oraz 2 maluchy,jeden z nich ma 15 dni a drugi 13,ten 15-dniowy ma rozjechane nóżki:(a 13 dniowy spaceruje sobie w budce.poczytałam troche w necie i sie wystraszyłam,pisza ze lepiej uspać maluszka,a ja chciałabym mu pomóc,nie wiem jak,pisza cos o związaniu nóżek plasterm(na innych portalach)maluchy maja dobra opieke,dbam o nie jak tylko potrafie,jedzenie(zieleninki,jajeczko,kielki,higiena,rodzice sa zdrowi,poraz pierwszy maja maluchy,nie są spokrewnione i sa dorosle,mieszkaja ze mna od 2 lat.w pobliżu mnie nie ma weterynarza który specjalizował się w leczeniu ptaków egzotycznych,nie wiem jak pomóc maluszkowi,tak mi go szkoda.pomózcie
paputki
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
zaba30, Nie masz wyjścia, trzeba nóżki skleić plastrem, przedtem ustawić je w dobrej pozycji, kawalek plastra bez opatrunku, tniesz waski pasek i sklejasz, co 2 dni sprawdzaj czy się nie rozkleiło, plaster zakładasz ponad "kolanami" na udach
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Nie masz wyjscia, bo z rozjechanymi nogami nie bedzie miał życia. troszkę za pożno zareagowałeś,nogi nigdy nie będą tak jak powinny, zawsze bedą troszkę rozjechane ale ptak będzie miał normalne życie