Wiek, płeć i mutacja
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: ooo
Witam
Na youtubie.pl znalazłem inny typ/gatunek papużki falistej. Może ktoś je hoduje i coś wiecej mógłby mi powiedzieć na ich temat??
Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=Jew4KRon ... re=related
pozdrawiam
Na youtubie.pl znalazłem inny typ/gatunek papużki falistej. Może ktoś je hoduje i coś wiecej mógłby mi powiedzieć na ich temat??
Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=Jew4KRon ... re=related
pozdrawiam
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
To są wystawowe papużki faliste, popularnie zwana standartami Skrót od nazwy to WPF, wystawowa papużka falista . Są dużo większe od zwykłych falistych . Filimik chyba był kręcony na jakiejś wystawie bowiem ptak siedział w klatce wystawowej.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- misior_kucu
- Ptaki które hoduję: nimfa, rozella królewska
- Kontakt:
Niestety w obecnej chwili dysponuję jedynie takim aparatem
A czy dalibyście radę określić po tym zdjęciu mutację samczyka i ewentualnie powiedzieć co by mogło wyjść ze skrzyżowania tych papużek?
Bażant

Bażant
-
- Ptaki które hoduję: jeszcze niemam...
Witam nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj. Przepraszam jesli jest w zlym dziale.
Czy jestescie w stanie okreslic plec mojej papugi?? wedlug mnie to samica ale czytalem ze u albinosow samiec ma rozowa woskowke?
Uploaded with ImageShack.us
Czy jestescie w stanie okreslic plec mojej papugi?? wedlug mnie to samica ale czytalem ze u albinosow samiec ma rozowa woskowke?

-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- princesspink
- Ptaki które hoduję: papużka falista
-
- Ptaki które hoduję: Papuzka Falista
Witam
Jestem tu nowa i nie wiem gdzie sie zglosic o pomoc :( :(
Dzis zakupiłam papużkę falista. Czytając post z "lotnym problemem" z moja papużką jest tak samo lata po domu-ale uderzyła już kilka razy o ścianę,miała problem z lądowaniem na karniszu-ale za trzecim razem było już lepiej.... wydaje mi się ze to problem tego ze nigdy nie latała poza klatka ( bo w sklepie niby jak) teraz tylko mam problem z odróżnieniem czy to samiec czy samica wiec może wy mi powiecie :)
Jestem tu nowa i nie wiem gdzie sie zglosic o pomoc :( :(
Dzis zakupiłam papużkę falista. Czytając post z "lotnym problemem" z moja papużką jest tak samo lata po domu-ale uderzyła już kilka razy o ścianę,miała problem z lądowaniem na karniszu-ale za trzecim razem było już lepiej.... wydaje mi się ze to problem tego ze nigdy nie latała poza klatka ( bo w sklepie niby jak) teraz tylko mam problem z odróżnieniem czy to samiec czy samica wiec może wy mi powiecie :)
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Kupiłaś samiczkę. Jednak za wcześnie zdecydowałaś się na jej wypuszczenie z klatki. Papużka powinna kilka dni posiedzieć zamknięta w klatce i zapoznawać się z nowym otoczeniem.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy faliste kanarki zeberki
a wiec zastanawiam sie nad rozmnorzeniem moich papuzek falistych .
mam jedna niebieska samiczka a jedna bialo niebieska samczyk (MA PARE PLAMEK NIEBIESKIEGO)
i czy mozliwe ze jedno piskle bedzie cale biale?
bo moja siostra bardzo by chciala miec sala papuge bialom (oczywiscie jesli bedzie miala pare
MALUSIENKICH plameczek niebieskiego to nic )
mam jedna niebieska samiczka a jedna bialo niebieska samczyk (MA PARE PLAMEK NIEBIESKIEGO)
i czy mozliwe ze jedno piskle bedzie cale biale?
bo moja siostra bardzo by chciala miec sala papuge bialom (oczywiscie jesli bedzie miala pare
MALUSIENKICH plameczek niebieskiego to nic )