Moja papuga się stresuje?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Moja papuga się stresuje?
Mam papugę nierozłączkę, dopiero jeden dzień, już zrobiła się ruchliwa, śpiewa, ale w nocy spała na prętach, dam do klatki jeszcze wyżej żerdkę, a niepokoi mnie to, że jak ruszamy się, nie ważne czy spokojne czy nie to zaczyna skakać po ściankach klatki (jest bardzo duża), wspina się, czasem popiskuje, nie boi się chodzić jeść na dół po pokarm z 'pojemniczków', aczkolwiek boi trochę się jeść owoce przy mnie, które są na najwyższej żerdce. Dodam, że jesteśmy z nim na odległość, nie zbliżamy się, nie krzyczymy, nie robimy gwałtownych ruchów a i tak mam wrażenie, że okropnie się boi. Co mam zrobić z tym faktem? Nie chce by się mnie ani nikogo bała (Nierozłączka jest młoda, ma miesiąc)
Ta, ciągle daję jej spokój, ale to już teraz czwarty dzień, a on nadal jest okropnie płochliwy, nadal gdy wykonuję jakikolwiek ruch to się zrywa i chce skoczyć na ściankę klatki. To niezbyt przyjemne, robię bardzo spokojne, wole ruchy, a ten nadal to samo, a przecież nie chce mu przeszkadzać.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
jak to dziki ptak to może sie tak zachowywać bardzo długo, został zabrany od rodzeństw, rodziców, jest sam, nawet gdy to jest młody ptak to nie należy oczekiwać ze za kilka dni bedzie pupilem,że będzie siedział na głowie i jadł z reki, jego trzeba oswoić a troszke czasu to jednak zajmie
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
Ja czekałem trzy miesiące. Dopiero to takim czasie Wacek sam do mnie przyszedł i dał się poczochrać, Kaśkę mam 4,5 roku i nadal jest "niedotykalska"